05 czerwca 2026CloneserSztuki pisze: @mmigotka
Epilepsja i padaczka to dokładnie ta sama choroba neurologiczna. Terminy te są synonimami i można stosować je zamiennie. Słowo „padaczka” to nazwa polska i powszechna, natomiast „epilepsja” pochodzi z greki i jest terminem częściej używanym w żargonie medycznym.
Nagłe odcięcie organizmu od benzodiazepin (tzw. "cold turkey") jest bardzo niebezpieczne. W skrajnych przypadkach silne drgawki mogą doprowadzić do stanu padaczkowego, który zagraża życiu i może skutkować trwałym uszkodzeniem mózgu(np trwała epilepsja)
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Co do tych bogatych wjebanych: ludzie z kasą by nie kupowali specjalnej turbo terapii odstawiennej, gdzie kładą Cię na łóżko, przypinają w razie drgawek, podają znieczulenie ogólne i zdrowaśkę w postaci jakiegoś leku przeciwpadaczkowego, żeby Ci się mózg nie spalił podczas tych trzech dni. Potem wychodzisz jak (prawie) nowy, możesz wracać do walenia flunitrazepamu nosem na dzień dobry
Trwa to już jakieś 10 dni. Mam zamiar skończyć tą paczkę do końca miesiąca i zamówić jeszcze jedną, żeby dojść do siebie i wrócić do normalnego stanu dopaminy przed alfy.
Dodam też, że jestem uzależniony od pregabaliny ktorą biorę w różnych częstotliwościach od dwóch lat, z dwoma detoksami. Obecnie osiągnąłem punkt krytyczny i leci 1200mg codziennie. Z pregi nie zrezygnuje do końca życia.
Natomiast pytanie jest nastepujące czy po przerobieniu tych dwóch paczek clona w ciągu dwóch trzech miesięcy wystąpi jakie efekt odbicia w postaci stanów depresyjnych itp? Choruję też na nerwicę lękową z różnym nasileniem. czasem są momenty że zapomniam iż cierpię na takie schorzenie. Czasem choroba 2 najmniej oczekiwanym momencie daje znać. Dzięki za odpowiedi
Niemniej, myślę, że nawet jeżeli by ci po tych dwóch paczkach wystąpił jakiś efekt z odbicia to myślę, że będzie krótki i mało uciążliwy.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.