Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 4886 / 826 / 0
Na mnie kawa dziala atypowo. Rano jeszcze wieksza zmuła i na cialo wchodzi az serce bije. Ale ja cisnieniowiec jestem .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 143 / 11 / 0
Zawsze lubiłem taka czarna w chuj mocną rozpuszczalna, penerską ale jak dziadek kupił ekspres do kawy to nie potrafię już innej niż z ekspresu wypić, wolę se przypierdolić kofe w prochu. Ale dalej pije mocną czarną i gorzką jak chuj
  • 4229 / 691 / 2117
Ostatnio spożywam kawę jedynie z mlekiem. Działa ona pobudzająco, jednak przez jej nadmiar rozwinął się u mnie refluks żołądka. Muszę teraz nieco ograniczyć jej spożycie, a być może poszukać alternatywnego środka stymulującego, który będzie odpowiedni do pracy.

Rozważałem także proces redukcji i detoksykacji, ale wiem, że to wcale nie jest takie proste i wymaga odpowiedniego podejścia. :/
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 265 / 43 / 3
Refluks to gówno. Mi czasem potrzebny jest jakiś zastrzyk energii, w taki zwykły, niećpuński sposób. Próbowałem kawy, yerby, ziół i jeszcze się znajdzie trochę, a zawsze rozwalało to żołądek. Zawsze zgagę miałem, a poza tym są rzeczy z kofeiną, które mi chociaż smakują (może na słabą kawę trafiałem, szybko się zniechęciłem ze względu na ból), niestety również nasilają refluks. Radzę odstawić, da się żyć bez jakichkolwiek stymulantów. I żeby nie było, spokojnie można wtedy robić dużo w ciągu dnia czy to umysłowo czy fizycznie
  • 4229 / 691 / 2117
Ja ostatnio zgagę mam :) Nie wiem od czego, ale chyba nadmiar kwaśnych rzeczy. Może też kawy, bo jak pisałem, pijam jej ostatnio bardzo dużo - muszę sfolgować. Kawa jest spoko, nie mam zamiaru zamieniać ją na coś innego "co posiada kofeinę". Z drugiej strony, sieje niezłą destrukcję, jeżeli pita jest kilka razy dziennie.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
100 kg narkotyków na posesji. Były zakopane w ziemi

Policjanci z Nidzicy (woj. warmińsko-mazurskie) odkryli na jednej z posesji w powiecie mławskim około 100 kilogramów różnego rodzaju substancji sypkich i płynnych, narkotyków oraz środków służących do ich produkcji. Zatrzymano 51-latka, który już usłyszał zarzuty i trafił do aresztu na 3 miesiące. Grozi mu kara nawet 12 lat więzienia.

Czy pacjenci używający medycznej marihuany mogą bezpiecznie prowadzić samochód? Wyniki zaskakują

Używanie marihuany do celów medycznych budzi kontrowersje, zwłaszcza w kontekście prowadzenia pojazdów. Obowiązujące w Polsce przepisy przewidują zerową tolerancję dla THC we krwi kierowcy, co oznacza, że pacjent leczony konopiami może stracić prawo jazdy, nawet jeśli nie jest pod wpływem. Badanie przeprowadzono w Queensland, w Australii – regionie, w którym obowiązują surowe przepisy dotyczące prowadzenia pojazdów pod wpływem THC.

Niemcy mogą pożegnać się z legalną marihuaną. Nadchodzą radykalne zmiany

Niemcy mogą pożegnać się z legalną marihuaną. Niemcy, które niedawno zalegalizowały częściowo marihuanę, mogą wkrótce stanąć przed rewizją tej ustawy. Choć proces legalizacji przyniósł zmiany, które na początku zostały entuzjastycznie przyjęte, obecnie pojawiają się poważne wątpliwości i głosy krytyki ze strony niektórych polityków. W ostatnich dniach, reprezentanci partii CDU/CSU ogłosili, że będą dążyć do anulowania lub przynajmniej zmiany przepisów dotyczących legalizacji canabis. Co takiego nie spodobało się przeciwnikom tej ustawy? Jakie zmiany mogą nadejść w najbliższej przyszłości?