Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
59
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 124

ODPOWIEDZ
  • 124 / 1 / 0
Ponoć można gdzieś jeszcze w sklepach kupić kave, wiadomo coś więcej?
  • 1081 / 32 / 0
Pare slow do powiedzenia, mianowicie zamawialem kave kave z angli gdyz jak narazie, jest to najbardziej liberalny kraj po Holandji i Czechach, na lajcie mozna kupic kave z ebaya poprostu dogadajcie sie z gosciem na temat wysylki na wlasna odpowiedzialnosc etc. W uk kaktusy, ayahuasca salvia oraz pare innych ciekawych rzeczy jest dostepne lajtowo i to w smiesznych cenach. policja tez ma wyjebane na to co palisz na ulicy i co hodujesz w ogrodku[sory za offtop:d] Takze zamawiac na ebayu i dochodzi bezprzypalowo, jesli sie dygacie to zamowcie poste restante.
  • 104 / / 0
kupiłam ekstrakt od znajomego sprzedającego suplementy diety, raczej marna inwestycja..
Roślina z niby przyjemnym potencjałem, ale się przejechałam. Abstrahując mulungu całkiem całkiem.
  • 145 / / 0
Abstrahując Mulungu całkiem całkiem.
tak, ale tylko kora i najlepiej z zielonym nalotem. Ekstrakty można o d** rozbić :-), raz dostałem ze sklepu w NL dosyć ciekawy ale drogi wiec nie ponawiałem zakupu. Lepsza kora choć i tak nie taka jak Kava:)
  • 1472 / 26 / 0
W końcu będę miał okazje spróbować nasz Pierz

niestety nie w Polsce ,bo jak wiadomo,legalnośc kontrowersyjna ,sprawa nie jest wyjaśniona ,ale czasami będę jezdził do OŁomuńca do Czech do kolegi i będę miał szczęście picia tej rośliny :-)

przydało by się zrobić jakieś FAQ albo podsumowanie informacji,muszę was pomęczyć pytaniami choć wątek czytałem już chyba z 4 razy :-)

Jak narazie będę miał okazji spróbować sproszkowany korzeń,czy to prawda ,że ekstrakty nie są lepsze a jeśli są to niewiele więc nie ma za czym płakać

Czym sie sproszkowany korzeń różni od zwykłego korzenia ,bo pisaliście ,że różnica jest ale jaka,czy kolosalna ?
dodam ,że ten sproszkowany korzeń jest najwyższej jakokości,nie jakiś zwykły a temu Czechowi o Polskich korzeniach ufam :-)

więc jaka będzie rożnica między sproszkowanym korzeniem najwyższej jakości a zwykłym całym korzeniem,średniej jakości
  • 1081 / 32 / 0
Sproszkowany korzen najwyzszej jakosci bedzie zawieral wieksze stezenie kawalaktonow a nizszej jakosci bedzie zawieral domieszki korzenia z mniejsza zawartoscia substancji czynnej. Jesli roznica w cenie nie jest duza to kujpuj lepszy jesli jest duza kupuj srendije jakosci roznica nie bedzie wieksza sam na sobie wyprobowalem :]

Zalewasz 80 stopni mlekiem odstawiasz na pol godziny pijesz cala filzoofia
  • 1472 / 26 / 0
Właśnie tylko będę miał okazje spróbować sproszkowany korzeń jak narazie i innej opcji nie ma ten zaufany kolega ,może za jakiś dłuższy czas przy nastepnej wycieczcne,moje pytanie było jakie są rożnice między najwyższej jakości sproszkowanym a normalnym w całości korzeniem

bo mówiliście ,że w całości korzeń lepszy a niestety go mieć nie będę więc pytanie ile trace :-)

jeśli chodzi o przepis na przygotowanie,to czytałem dużo a jaki jest najlepszy z najlepszych przepis,bo będę w czechach 1-2 dni więc bardzo ,zle gdybym to do końca nie wykorzystał

oczywiście zalewamy tłustym mlekiem,czy mleko musi być podgrzewane ,ciepłe czy może być normalne bo rożne zdania były ,dodajemy lecytyne ile lyżeczek ? możemy dodać czekolade ,kakao aby był smak lepszy jeśli chcemy no nie

robić do tego dodatkowe kombinacje np. ten pomysł z pończochą itd jakieś dodatkowe kombinacje ?

jak najwięcej wycisnąć,jak najlepiej przygotować, czytałem dużo sposobów przygotowań ,proszę o ten najlepszy :-) bo nie będzie czasu na eksperymenty skoro jadę tylko na wycięczkę

więc jaki przepis jest najlepszy mn. @Kuba Powiaty próbował na dużo sposobów to zrobić więc pewnie by wiedział duzo na ten temat :-)

Fuzja postów - 909

Miałem okazje spróbować w ten weekend po raz pierwszy Pieprzu

W Czechach mam dostęp niestety tylko do tabletek 500 mg ,może i są jakieś etnoshopy co mają korzeń itd ale jak jade na spontanie z nida na dzień dowiaduję się ,że jadę to nie ma opcji zamawiać z etnoshopów

jesli chodzi o te tabletki nie kapsułki tabletki to ten zaufany kolega mówi ,że to nie jest jakiś now foods tylko ,że dobre tabletki

jak to właśnie jest z tabletkami jak wypadają w porównaniu

- do kaspułek

- do sproskzowanego korzenia,nie przesz nas sproszkowanego tylko takie co kiedyś były np w MO co się kupowało sproszkowane

- do ekstraktów co były w MO itd

- do całego korzenia,wiadomo ,że korzeń jest najlepszy ,ale ile mogą być gorsze te tabletki

Mi się wydaje ,że takie tabletki mogą być lepsze od sproszkowanego korzenia bo sproskzowany korzeń może szybciej wywietrzeć ale co wy o tym myślicie

dodam też ,że ma różne rodzaje tych tabletek wszystko z korzenia,te akurat co wtedy jadłem do podobno miały min 15 mg czystych Kavalactonów a mogły mieć nawet 50 mg w jednej tabletce

Przejdzmy do sedna

ostatni posiłek jadłem jeszcze w Polsce ,piłem to 6 godz od ostaniego posiłku

niewiele ponad 20 g tych tabletek rozpuściłem pomieszałem w ciepłym nie gorącym mleczku kokosowym 2/3 szklanki czy krople lecytyny (wiem powinno być więcej) zapomniałem o oliwce z oliwek ,pojechałem na miejscówke podtrzymałem w termosie rozpuściło się już dobrze,może ten sposób przyrządzenia nie jest najlepszy ale jest lepszy od standardowych na pewno nie jest zły

po czym można poznać jakoś,po znieczuleniu? bo jak to piłem to usta ,zeby prawie jak znieczulenie dentystyczne ,to znieczulenie naprawde było wyrażne,do tego wargi opuchnięte tak jak paliłem papierosa to nie czułem dymu dopiero w płucach,jesszcze ok 20 min po wypiciu,mówiłem trochę niewyrażnie język trochę zdrętwiał,więc wyznacznikiem jakości jest to znieczulenie? no bo jakie ma być tak silne abym w ogólnie nie mógł mówić

to jednak nie tak miało być :-(

po wypiciu obraz lekko rozmazany,dzwięk lekko zmieniony ale to wszystko mineło po 20 min pożniej został taki sobie chill ,fazę mogę przyrównać do jednego mocnego piwa,co najwyżej dwóch normalnych a spodziewałem się o wiele więcej

dłuższej fazy,że będę miał problemy z poruszaniem się itd,początek nie był taki zły ,ale wszystko tak szybko się skończyło

przecież chyba nie przygotowałem zle ,ilośc całkiem duża,znieczulenie było wyrażne

co w takim razie zle zrobiłem jakie są możliwości

może za dużo oczekiwałem

moze jest tak jak przeczytałem na któreś stronie,że Pieprz metystynowy podobnie jak mj może działąć za 2-3 razem ?

bo na pewno nie było wała ani bardzo słabej jakości tych tabletek jemu mogę ufać nigdy nikogo ten kolega nie oszukał w życiu i mogę ufać
  • 3309 / 21 / 0
sqrt(666)
  • 163 / / 0
Na Mayaetnobotanicals można kupić:

1) root (1) extract paste (60% kavapyrones)
2) dry extract PE (30% kavapyrones)

W jakich dawkach mogę spożywać te ekstrakty i jak to przygotować do spożycia ?
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
Dobrze jakby opowiedziała osoba bardziej doświadczona ,ale jak widać nikomu nie chce się pisać w tym temacie więc ja Ci bedę musiał pomóc :-)

Zacznijmy od tego ,ze jak już coś brać to korzeń ekstrakty gorzej

jeśli chodzi o ten krem to wszystkie takie dziwne rzeczy sie nie sprawdzały a kto wie może być dobry

jeśli chodzi o dawki

to wszyscy pisali aby sypać 5 łyżeczek ,ale dla kogoś 5 łyżeczek to może być 2 gramy a dla kogoś 10 g

po Pieprzu Metystynowym nie umrzesz,nie będziesz miała Halunów,nie będzie Ci waliło serce ,więc przedawkowanie nie jest niebezpieczne

ogólnie to 5 g ekstraktu ale patrząc na to ,że jesteś dziewczyną mniej ważysz to może 3-4 g ale jak wypijesz 5 nie powinno nic się złego stać

tylko dobrze to przygotuj pij a nie jedz itd nie zmarnuj ogólnie :-)

noi napisz wrażenia jak już wypijesz ,bo już nikt chyba nie będzie pisał w tym wątku i nawzajem musimy się uzupełniać informacjami :-)
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."