Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 158 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qpa »
Tutaj znany hodowca kaktusów ma do sprzedania gotowe, odrosty, myślę że dosyć duże.
Nie mogę jednak w żaden sposób ręczyć za jakość tego towaru. Gdyż nie próbowałem...
http://www.kaktus.interkar.pl/sklep/ind ... Path=28_93
  • 414 / 8 / 0
No a cała ta zabawa z ziemią jest konieczna czy można sobie to darować?
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 113 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: wolf74 »
Ziemia ogrodnicza jest pełna grzybów , bakteri , robali które tylko czekają by zaatakować małe siewki kaktusa . Ja pierwsze kaktusy posadziłem w niesterylizowanej ziemi i już drugi raz tego nie zrobię - niby wszystko się udało ale musiałem walczyć chemią z przędziorkami , ziemiorkami i h...j wie z czym jeszcze . Przez pierwsze tygodnie potrzebna jest duża wilgoć a to przyciąga pleśń i inne grzyby .
Co do tego sklepu to wolę się nie wypowiadać , bo to będzie w przyszłości mój konkurent na rynku kaktusów , ale chociaż mają zapewne piękne i zdrowe kaktuski to jednak z zawartością meskaliny w nich mogą być problemy - była niedawno na innym forum dyskusja na ten temat która mnie ostatecznie uwierdzila w wątpliwościach.
Uwaga! Użytkownik wolf74 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 8 / 0
http://www.allegro.pl/search.php?string ... interval=7
A wiadomo komuś jaka jest gwarancja, że kaktusy z tych nasion będą aktywne? Nie chcę sie na to napalać kilka lat a potem jak przyjdzie co do czego nabawić się jedynie sraczki...
  • 113 / 3 / 0
akurat ten sprzedawca jest znany i na hyperrealu ma swoich zwolenników - specjalizuje się w legalnych etnobotanikach , bardzo stara się mieć dobrą opinie bo chce w przyszlości otworzyć smartshop więc raczej nie bedzie chciał nikogo przekręcić . Ja ofkors zapraszam na wiosnę do mojego sklepu :)
Uwaga! Użytkownik wolf74 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Kupiłam u niego, bo zasugerowałam się liczbą pozytywnych komentarzy. Odkąd przystałam hodować Salvię, szukałam jakiegoś etnobotanicznego zamiennika no i postanowiłam ze będą nim kaktusy. Nawet jak zadnej fazy po tym nie będzie, to chociaż ozdobi parapet. W tych wynajmowanych chatach strasznie pusto.
  • 414 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zdechły Szczur »
A po ile nasionek do doniczki wsadzacie? Po jednym na jedną(taką 20 cm średnica i 12 cm wysokość)? Czy można więcej? Bo tych nasion jest 24 i głupio by mi było jakieś zmarnować(możliwe, że któreś nie wykiełkują, ale to inna sprawa) a z kolei 24 doniczki mi się nie widzą bo nie mam pojęcia gdzie miałbym to zmieścić!
  • 113 / 3 / 0
Nasionka możesz posiać co 2 cm jak kaktuski podrosną na tyle że mogą się z sobą stykać to wtedy je przesadzisz do oddzielnych doniczek - ale nie wcześniej niż będą mieć 3-4 cm . A i nie posiej ich zbyt głęboko , wystarczy 1-2 milimetry .
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Posadzilam te nasiionka w poniedzialek. Nie wzeszły a mamy ,kurwa, sobote!
  • 414 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zdechły Szczur »
A to koniecznie musi wykiełkować w jakimś określonym czasie?

A i jeszcze apropo tego zabiegu z wysterylizowaniem ziemi. To dotyczy również ziemi specjalnie do kaktusów?
Ostatnio zmieniony 07 października 2006 przez Zdechły Szczur, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niemcy mogą pożegnać się z legalną marihuaną. Nadchodzą radykalne zmiany

Niemcy mogą pożegnać się z legalną marihuaną. Niemcy, które niedawno zalegalizowały częściowo marihuanę, mogą wkrótce stanąć przed rewizją tej ustawy. Choć proces legalizacji przyniósł zmiany, które na początku zostały entuzjastycznie przyjęte, obecnie pojawiają się poważne wątpliwości i głosy krytyki ze strony niektórych polityków. W ostatnich dniach, reprezentanci partii CDU/CSU ogłosili, że będą dążyć do anulowania lub przynajmniej zmiany przepisów dotyczących legalizacji canabis. Co takiego nie spodobało się przeciwnikom tej ustawy? Jakie zmiany mogą nadejść w najbliższej przyszłości?

Brytyjski turysta wpadł w szał na lotnisku. Nagle z kieszeni wypadły mu narkotyki

Brytyjski podróżnik wpadł w szał na lotnisku na wyspie Phuket w Tajlandii. Nagle z jego kieszeni wypadły narkotyki. Został natychmiast aresztowany przez lokalne służby.

Niemcy. Gwałtowny wzrost importu marihuany

Od kwietnia 2024 r. Niemcy w znaczniej mierze zalegalizowały marihuanę. Od tamtego czasu import konopi wzrósł niemal czterokrotnie.