(4-metylo-1-naftylo)-(1-butyloindol-3-yl)metanon
Cieżko mi było przegapić ten kanna
dostępnośc znikoma ,informacji w necie niewiele ale konkretnych
to może być najlepszy analog bardzo dobrego i mojego ulubionego Kannabinoidu JWH-03 który występował w sławnym Sence i serii sencacion być może i także ten analog tam wystepował i tak go wiernie odwzorowywał
dobrze napisał o nim Chong :-)
Chong pisze:Widzę, że jak nie ja, to nikt nie poruszy tematów w miarę "aktualnych", więc może zacznę.
Od pewnego czasu poszukiwałem kannabinoidów, które mają szansę spodobać się na rynku. W międzyczasie niektóre z wyszukanych przezemnie informacji wykorzystało parę sklepików, więc tutaj skrobnę jedynie o dwóch ciekawostkach, które co bardziej "obeznani", moim zdaniem, powinni bliżej zbadać.
1) Metylopochodne klasycznych kannabinoidów.
Daaaaawno temu w Polsce, to jest jakiś rok temu, grupa osób otrzymała wyniki badań próbek tzw dopalaczy. Jakież było ich zdziwienie, gdy analizując wyniki odkryli, że kilka produktów będących na rynku zawierało substancję analogiczną do JWH-073, jednak nie będącą nią - JWH-073Me, znaną również jako JWH-080 [wcale nie - surv] czy 4-MeJWH-073.
[ external image ]
Po wstępnych testach wykazuje duże podobieństwo do oryginału choć tester nie ma 100% pewności, że otrzymał faktycznie ową substancję - wiadomo jak to jest z tymi Niebieskimi Państwami i całą resztą magicznych miejsc. Przypuszczam, że i inne JWH powinny móc podlegać podobnym modyfikacjom - i szczerze, trzymam za nie kciuki.
[...]
A to daje nam kolejne lata pełne badań. ;-)
Pozdrawiam, Cichy Bob.
Powód: dodano strukturę i nazwę systematyczną, oraz odnośnik do cytowanego postu
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.