Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Zablokowany
  • 268 / 6 / 0
A wiec dzis przypadkowo zazylem 40mg Citalopramu 1 raz w zyciu, a na wieczor chcialem zjesc sobie dexa na 2-3plateau, przed chwila przeczytalem ze nienalezy tego mieszac a tu pytanie czy po 1 razowym zazyciu tego SSRI moge sie nabawic zespolu serotoninowego czy tylko kiedy przyjmuje SSRI przez dluzszy czas? prosze o szybko odp, to nie prowokacja :) i nie wyrzucac do smieci prosze
Nobody is Perfect - My name is Nobody
Umiejetnosci? Umniejestdoscich
Yesterday is a history, Today is a gift, Tommorow is a mystery

!!!!!!!! STOP ACTA !!!!!!!!
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Dlaczego oni mają takie małe piwa? :(

elroang po co Ty bierzesz taki mix? Żeby podbić działanie dexa? Jeśli tak, to nie radzę.
Ja raz dostałam namiastki zespołu serotoninowego i naprawdę nie polecam. Psychicznie czułam się raz fajnie, raz mniej fajnie - ale fizycznie - bardzo nieprzyjemnie, aż w końcu wylądowałam w szpitalu.
Weź sobie lepiej wypij soku grejfrutowego.

EDIT: Dopiero teraz dokładniej przeczytałam (wcześniej rozproszyło mnie to zdjęcie ;-) ): nie bierz już tego Citopramu i odczekaj dwa dni zanim weźmiesz dexa.
Nawet jeśli nie dostaniesz zespołu serotoninowego, to po tym miksie możesz np. odczuwać ciągły lęk (ja tak miałam po samym SSRI) - a to skutecznie zepsułoby fazę deksową.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2009 przez gynoid, łącznie zmieniany 1 raz.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 1241 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
elroang pisze:
A wiec dzis przypadkowo zazylem 40mg Citalopramu 1 raz w zyciu, a na wieczor chcialem zjesc sobie dexa na 2-3plateau............ciach.........
no i co zjadles ? napisz jak bylo :D
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: elroang »
Dexa nie bralem pozamykali apteki, a niechcialo mi sie szukac nocnej, poszlismy na impreze z kolega ktory tez chcial zjesc cita chociaz mu mowilem ze to lek a nie narkotyk, ale on ze chce i huj - desperat. Skonczylo sie tak ze wrocilismy calkiem normalnie o 12.00 w poludnie do domu i stopniowo zdalismy sobie sprawe, ze nikt nic niee pamieta i pogubilsimy - telefony klucze itp..... dol w huj

Ogolnie niewiem jak ludize moga brac SSRI jak Cita albo paro, ja niemoge po tym spac mam wyjebane oczy, serce mi napierdala i dostaje szczekoscisku a na poczatku po 4 piwach nie moglem sie czasami dogadac, hujowo maja ci co to musza brac :(
Nobody is Perfect - My name is Nobody
Umiejetnosci? Umniejestdoscich
Yesterday is a history, Today is a gift, Tommorow is a mystery

!!!!!!!! STOP ACTA !!!!!!!!
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.