Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1188 / 5 / 0
Z ulotki Xanaxu:
Prowadzenie pojazdów i obsługiwanie maszyn

XANAX powoduje zaburzenia sprawności psychofizycznej.

Pacjenci przed prowadzeniem pojazdów lub obsługiwaniem maszyn powinni zorientować się, w jaki
sposób reagują na lek XANAX.
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / 1 / 0
Zdarzało się, oczywiście. I to niejednokrotnie.
Jestem przekonany, iż ten etap mam już za sobą.
Od kiedy uzmysłowiłem sobie fakt, iż oprócz tego,że wyrządzę krzywdę sobie ( na własne życzenie ) jestem w stanie wyrządzić krzywdę innej,niewinnej osobie, którą może być np. Matka z dzieckiem zaprzestałem tego procederu.
I tłumaczenia,że wypiłem tylko piwko, wyjarałem skuna, czy wciągnąłem lewą dziurką piątkę białego i przecież normalnie poprowadzę są skrajnie nieodpowiedzialne i wystrzelone w kosmos.

Zdr.
  • 677 / 2 / 0
Po alku nigdy bym nie wsiadł. Zjarany jeździłem do czasu aż wycofałem w bagno i utopiłem samochód %-D Po speedzie zdarza sie, nieduża dawka koncetracja, podróż szybko leci, przy większych dawkach niekontrolowane ruchy itp. może być niebezpiecznie więc nie wsiadam za kółko.
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Cześć
O kurde. Teraz widziałem w drogówce, że narkotesty badają też na benzodiazepiny. A ja przez długi czas używałem samochodu i zażywałem przepisany przez lekarza alprazolam 0.25 mg (neurol, afobam). Później przestał mi go przepisywać bo powiedziałem, że w ogóle nie mam żadnej reakcji na ten lek. Próbowałem sobie nawet wyobrazić, wmówić jego działanie, lecz nic, a nic nie czułem po dawce 0.25 mg alprazolamu.
Teraz mam pytanie czy narkotesty mogły by wykazać pozytywny test na benzodiazepiny przy zażyciu tak małej dawki jak 0.25mg alprazolamu? Czy mogło by to mieć dla mnie tragiczne konsekwencje prawne? Dodam jeszcze, że na ulotce pisze: można prowadzić tylko za zgodą lekarza. No to jakby mi jeszcze kiedyś zapisał alprazolam to czy powinienem zabrać od lekarza jakieś zezwolenie na prowadzenie pojazdów i obsługę maszyn i wozić to zezwolenie do kontroli policyjnej?
pozdr.
  • 788 / 20 / 0
Po alko też bym nie wsiadła za kółko. Wtedy tylko mogę jeździć jako pasażer i to nawet z przyjemnością.
A jeśli o dragi chodzi, to tylko po białym i to bardziej aby szybko droga minęła i koncentracja się poprawiła ,bo jak to Nycomed ujął, po większych dawkach można mieć odruchy niepożądane.

I serio, za prowadzenie po alko bym urywała jaja.
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5774 / 1181 / 43
Przypomniała mi się pewna historia. Jedziemy w czterech autem główną drogą. Wyciągam lufę i nabijam mocną maczaną na amce. Podajemy kierowcy, który wziął kilka buchów i jaramy (jedziemy) dalej. Dobrze, że ogarnął to szaleństwo na pizdingu. Sam raczej nie prowadziłem na haju, ale zdarzało się jeździć z pijanymi/nagrzanymi ludźmi. Raz kumpel wracał do chaty furą, naćpany grzybami przez las w środku nocy. Dobrze, że ogarnął.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 370 / 13 / 0
Na alko źle się jedzie - nie jeżdżę.

Zioło jest zawodne - niby jesteś uważny i ostrożny, ale i tak można coś przegapić. Kiedyś pojechałem przez skrzyżowanie na czerwone, bo wydawało mi się, że się zmieniło (bo zmieniło się - tyle że dla skręcających tramwajów). I parę innych takich akcji, więc unikam i właściwie nie jeżdżę.

Raz jechałem na afterglow po 25D... to było pięęękne... i chyba bezpieczne.
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 187 / 1 / 0
Ja właśnie zdaję prawko. Po dragach bał bym się jeździć, lecz sądzę że z czasem po mj się tego nauczę. Nie chodzi mi o jazdę tuż po paleniu, lecz co najmniej półtora godziny po.
Znajomi twierdzą, że po paleniu są bardziej na drodze uważni i widzą każdy spadający liść. Ja tam nie wiem, czas pokaże.
  • 42 / / 0
Po mj da się jechać, ale lepiej nie przesadzać z prędkością, bo reakcje są dość opóźnione.
  • 5299 / 104 / 0
trawa za kółkiem to bardzo zły pomysł. Jak kolega wyżej pisał, niby skupienie, koncentracja ale to złudzenie jest. Jeśli komuś odjebie i najarany będzie jechał to niech zawsze jedzie mniej niż przepisy stanowią, zwłaszcza w nocy. W ogóle, jak komuś coś się pojebie i będzie jechał naćpany to niech jedzie wolniej niż przepisy, co z tego, że np. pobudzenie jak mózg przetwarza zupełnie inaczej niż jak trzeźwy? Co z tego, że można kogoś zabić jak auto do kasacji, ludzie dbajcie o swoje mienie!
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.