Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Dawniej pamiętam tripy na LSD były mega piękne, trwające po 7-8 godzin.
Dawniej jeszcze na alphabay można było zakupić 5 sztuk 115ug po 30 zł,
wystarczyło na 3 miesiące i za każdym razem był mega trip, fraktale, wirowanie,
extra nastrój, muzyka jakbyś pierwszy raz naprawdę słuchał, uczucie: "o ja pierdole..."
Teraz na polskim forum jest dużo ofert ale przeważnie trzeba kupić za 200 - 300 zł
i wychodzi, że kupujesz 20 szt i o ile pierwsze sztuki, krótsze ale jako tako działanie
(choć do tego sprzed kilku lat to i tak chujnia z grzybnią) a po miesiącu to w ogóle
moc spada kilkukrotnie.
Mam wrażenie, że od kiedy jeden ze znanych vendorów zaczął robić freebase
to teraz wszystko co tam jest dostępne do freebase i moc oraz efektywność leci w dół bardzo szybko.
Nie wiem, czy ktoś ma podobne odczucia, czy to już mój zryty beret tak reaguje?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.