Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam sluchajcie mam pytanie ,jaki lek z nootropow najbardziej dodaje energii a jaki dodaje pamieci koncentracji i ulatwia mowienie? Z gory dzieki za odpowiedz ;)
  • 61 / 2 / 0
Alchemia umyslu / preparaty lecznicze / leki nootropowe. Tam szukalbym odpowiedzi na twoje pytanie.
  • 867 / 18 / 0
PIRACETAM

zaden nie dodaje energii, tylko poprawia pamiec pod warunkiem, ze o siebie dbasz

cos jak kawka bez efektu pobudzenia, hehe
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 242 / 13 / 0
Noopept albo z grubej od razy na metylofenidat w dawkach 5mg 2x dziennie :) :cool:
  • 3406 / 534 / 0
EastDrastic pisze:
Noopept albo z grubej od razy na metylofenidat w dawkach 5mg 2x dziennie :) :cool:
etylofenidat też się nada jak metylo 5mg x2 dziennie ?
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 242 / 13 / 0
Nie wrzucałem jeszcze metylo, ale z etylofenidatem w tych dawkach miałem przygody i nie polecam. Zakupiłem w jednym sklepie dobrą partię 1g działała świetnie napisałem całą inżynierkę na niej boks codziennie dużo energii mi dawało 2x10mg dziennie. Zachęcony kupiłem przed delegalem 20g i było to takie gówno zero pobudzenia intelektualnego tylko czysta styma fizyczna móżg wręcz przeciwnie odmawiał współpracy a próba posypania więcej kończyła się chujowym nie ogarem i złym stanem. Potem poczytałem i dowiedziałem się, że można zrobić 4 izomery tego związku z czego tylko 1 jest intelektualny. To samo ponoć dotyczy obecnego odpowiednika etylofenidatu.

Ja już tego nie dotknę. Poszedłem do magika powiedziałem szczerze o chcę i dlaczego i mi dał receptę na metylofenidat.
  • 1450 / 18 / 0
Bez problemu dostałeś metylofenidat? Coś nie chce mi się w to wierzyć. Lekarze go niechętnie przepisują. Trzeba mieć poważne uzasadnienie, aby otrzymać receptę.

Na pisz po prostu, że go kupiłeś gdzieś w necie ;)
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 242 / 13 / 0
Wydaje mi się, że tak jak mówisz było kiedyś. Mój lekarz twierdzi, że SSRI jest bardziej szkodliwe niż odpowiednio używany metylofenidat.

Apropo zaś metylofenidatu u mnie psychiatra jest raz w tygodniu dostępny a ja wyjeżdżam często na dłuższe okresy więc medikit wypisuje mi za niego lekarz pierwszego kontaktu w moich papierach jest skserowana recepta po prostu :).
  • 1425 / 80 / 0
metylo i etylofenidaty to zadne nootropy tylko zwykle spidy.
  • 867 / 18 / 0
On chcial pobudzenia, a nootropy w ogole ani troche nie pobudzaja, wrecz przeciwnie.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.