Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Jak wyżej w temacie. Przeglądam wasze w forum, ale w sumie nie znalazłem odpowiedzi, jaka substancja najlepiej pomaga przy nauce języka obcego.
Wiem z wiadomości naukowych, że skuteczny przy tego typu nauce okazał się kwas walproinowy. Jednak skutki uboczne tej substancji mnie przerażają szczególnie naprawdę bardzo silnie niekorzystne działanie na wątrobę i wypadanie włosów.
  • 52 / 1 / 0
kwas walproinowy dopiero powyżej jakiegoś stężenie sprawia, że włosy wypadają i jeżeli zaczynają wypadać włosy to wystarczy obniżyć dawkę. Polecam preparat Convival, który można brać raz dziennie 500mg, a stężenie leku jest podobne jak u osób zażywających dziennie 2x 500mg innych firm. Biorę ten lek i włosy mi nie wypadają i nie tyję, a wręcz chudnę. I myślę, że dawka raz dziennie 250mg starczy jeżeli liczysz tylko na efekt nootropowy.
  • 1957 / 230 / 0
Skoro ćpuny, którym wpierdalanie kilku opakowań tabletek na raz, czy też żarcie chińskich, nieprzebadanych substancji chemicznych, nie są straszne, a twierdzą, że ten walporian sodu, jest okrutnie szkodliwy dla wątroby, to rzeczywiście musi być kurewsko szkodliwy.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 3 / 0
NSI-189 może być dobre ponieważ działa na hipokamp który odpowiada za pamięć.
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.