Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 189 / 3 / 0
mnie skręt dopadał po 10 dniach walenia majki po kablach. Po benzo podobnie
  • 10 / / 0
Po 10 dniach? Możesz dokładnie opisać jak dokładnie ten skręt wyglądał? Domyślam się że nie był mocny.
Ja na swoje szczęście nigdy długich ciągów nie robiłem. Najwięcej chyba z dwa tygodnie (No, był jeden dzień kryzysu że poszło może z pół ćwiary) browna i poza psychicznym zgięciem żadnych przykrych objawów nie zauważyłem. Trochę mnie dziwi twój przypadek, bo uważam że hera jest dużo bardziej "skrętotwórcza" od majki
  • 266 / 19 / 0
Numan pisze:
ja to mam depresję przedopiatową, odkąd sięgam pamięcią, (...)
oxan pisze:
cóż, ja ją miałem już widocznie w chwili poczęcia ;)
o to to : >
wydaje mi się, że osoby z tym "przypadkiem" zażywając opiaty po prostu są sobą, wypełniają "przeznaczenie";
jak buddyści i gnostycy określają istnienie ułudą, tak stan bez opiatów jest dla depresantów z tendencją do opio metafizycznym skrętem, nawet bez objawów fizycznych

A co do tzw. konkretów to czasem trzeba b. niewiele, chyba że po prostu syntetyki są pod tym kątem znacznie gorsze od morfiny/helu. Nie spodziewałem się, że po 5 dniach fentanylu i.v. chwyci mnie tak mocno. Gdyby nie bupra pod ręką, szykowałoby się co najmniej 2-dniowe piekło. Po tym, czego poprzednio doświadczyłem, nazywanie "skrętem" bólu nóg i problemów z zaśnięciem wydaje mi się lekko śmieszne. Długo nie wiedziałem co to skręt, dopóki pewnego wczesnego poranka zacząłem się telepać jak gotowany żywcem krab.
Ludzka morda to coś, co nakładasz jak wstajesz? Zespół nudy zdeptanych nawyków i orkiestra dęta.
  • 3901 / 561 / 0
enough pisze:
o to to : >
wydaje mi się, że osoby z tym "przypadkiem" zażywając opiaty po prostu są sobą, wypełniają "przeznaczenie";
jak buddyści i gnostycy określają istnienie ułudą, tak stan bez opiatów jest dla depresantów z tendencją do opio metafizycznym skrętem, nawet bez objawów fizycznych
Moze i rzeczywiscie tak jest, ale takie myślenie nie da nam nic dobrego. Jakoś zajeżdza mi to usprawiedliwianiem swojego ćpania i dawaniem sobie przyzwolenia, by ćpać dalej, mimo wszystko.

Łatwiej się użalać, tłumaczyć sobie, że mieliśmy zbyt mało hormonów szczęscia, metafizyczne skręty i byliśmy przegrani juz na samym starcie, niz rzeczywiście postarać się i zawalczyć o swoje życie.
  • 840 / 26 / 0
Skręt to najgorsze co moze być w życiu ... Nie życze tego nawet najgorszemu wrogowi bo sam przez to przechodziłem wiele razy i wiem jak jest
Najgorzej jak w nocy się obudzisz się i Cię złapie i nic nie masz towaru i musisz czekać do rana az diil wstanie ...
Pare razy telepałem się po takich nocach ale zawsze starałem się mieć tak zeby było dobrze .. Jedynie jak juz dojeżdzałem do diila to poczekałem na niego na skrecie i tyle ... a tak zawsze starałem się mieć towar .. ; )
Na sucho bym nie wyszedl nigdy chyba z heroiny bo psychika by nie wytrzymała i w tym bólu poleciałbym po towar ...
Mi dupe uratował metadon na nim wychodziłem z ciągu dwu letniego heroinowego ... Ale i tak 4-6 pierwszych dni było kiepskie ale dało rade
Juz się pozbyłem skreta ale jak przygrzeje z dwa dni to na trzeci juz pojawia się skręcior %-D

p.s : Co się dzieje z tym forum ?? czy tu tylko ja pisze ?? kazdy w ciągu jest czy jak ? ze nikt nie pisze ... chyba na lato i ja musze znowu się wpierdolić hehee
elo!
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Lato to dobry okres aby sie wpierdolic. Nie ma nic gorszego niz czekac na skrecie na dila w zime - nie dosc, ze jestem oblepiony zimnym potem to jeszcze stanie w snieznej zawierusze... mmmm %-D
Uwaga! Użytkownik shirley nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 1 / 0
Mam bardzo ważne dla mnie pytanie, oraz serdecznie dziękuję wszystkim tym, którzy odpowiedzą choć w kilku słowach.
.
Jakie objawy głodów najbardziej są dolegliwe? Najbardziej to chyba: natrętne myśli zmuszające mnie do przygrznia, gorączka, silne bóle głowy, biegunka, zmęczenie nie pozwalające wstać z łóżka. A tzw rower nie występuje u mnie wcale. A jak jest u innych???
.
Ps. Panie Piotrze, ms Lovett, kometha i wszyscy inni, co są już wiele lat na forum, wiem że to jest już temat oklepany, ale... warto znac zdanie innych, nie?
Uwaga! Użytkownik Fiesta8 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / / 0
No ale po tych dwoch dniach smakowania nie masz pelnego skreta? Bardziej taki "skret - mala kurwa" co wkurza, bo nogi bola, ciśnie w klacie, leje sie z nosa, kichasz, gesia skorka, zimno, mdlosci ale mimo wszystko jakotako idzie fukcjonowac i po 2-3dniach objawy ustępują. Czy mozę już po dwkrotnym smakowaniu dopada Ciebie prawdziwy rozkurvator - skręcior 10-dniowiec?
  • 840 / 26 / 0
Nie nie ;) tak jak napisałeś do wytrzymania jest ten skręt po dwu dniowym grzaniu .. praktycznie taki skret to nie skręt ale zawsze jest i wkurwia czlowieka i ogolnie lipa .. Po tym moim ciągu to teraz momentalnie łapie skręta .. nie to co jak zaczynałem ze prawie z 2 tyg musiałem grzać zeby się dorobić skręta .. Pamiętam dzien w którym pierwszy raz dostałem tak jakby skręta nie wiedziałem co mi nawet wtedy jest ;P Serio! A pozniej jak juz się wjebałem na dobre to nawet nie wiem kiedy to dokładnie nastąpiło siedze i mysle i nie moge sobie przypomnieć tego
Szkoda tylko ze teraz juz do konca zycia bede narkomanem ... ciezki żywot ćpuna :-/
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Ja tez za pierwszym razem jak bylam nowa w cpaniu to nie wiedzialam co sie ze mna dzieje ze sie tak zle czuje :p Dopoki jak przygrzalam, to juz bylo dobrze. Ja od 3 lat nie cpalam, teraz tylko przez ostatnie 2 miesiace bralam w sumie z 4 razy, wiec nie pamietam po jakim czasie dorabialam sie skreta. Mozg raczej nie chce pamietac takich informacji :p
Uwaga! Użytkownik shirley nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.