Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 78 / 4 / 0
Jak wyżej.
Mam kortyzol w górnym poziomie normy - aktualnie 17,8 (norma max 19,5).
Badałem go z krwi, więc teoretycznie wynik może być nieadekwatny, ale sądzę, że jest inaczej, ponieważ robiłem to badanie trzykrotnie i wynik był zawsze podobny, kolejno: 17; 17,7; i teraz 17,8.

Na zbicie kupiłem znany prohormon - 11-oxo (11-andro od brawna) i ..... nic (a nawet jak widać kortyzol podskoczył o 0,1.

Nie wiem, co robić. Jeśli prohormon nie pomógł to nie sądzę, żeby pomogły jakieś ashwagandhy i inne witaminy C.

Jak więc skutecznie zbić kortyzol?
  • 9298 / 1806 / 2
Pro hormony tak jak rc to zagadka.
Masz to co akurat sklepowi wpadnie w rece.
Pol biedy jak to tynk albo kreatyna.
Gorzej jak beda tam toksyczne miksy.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 375 / 102 / 0
[mention]AntonSpakara[/mention] Cynk w kroplach i średnio intensywne ćwiczenia z rana, ale nie wieczorem. Do tego warto też pobrać wit D. w kroplach. Ale ten poziom kortyzolu nie jest jakiś straszny. Ja tej wiosny miałam koło 40.
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 4 / 0
Ok, kupiłem taki zestaw na obniżenie kortyzolu:
- Omega 3 - 3g dziennie,
- witamina C lewoskrętna - 3g dziennie,
- l-arginina - 1g dziennie,
- fosfatydyloseryna z dodatkami (ginkgo, gotu, rozmaryn, dmae) - 2g dziennie,
- ashwagandha - 2g dziennie,
- witamina D3 + k2 - 10-20000 j dziennie,
+ ew. kreatyna - 6g dziennie.

Do tej zielona herbata, ograniczenie treningów i czasu treningów, medytacja.

Zobaczę po miesiącu jak ów zestaw wpłynie na poziom kortyzolu.

P. S. Melatonina w końcu obniża, czy podwyższa kortyzol? Spotkałem różne badania.
  • 9298 / 1806 / 2
Tutaj masz badania nt kortyzolu i melatoniny
http://www63.zippyshare.com/v/p0R2yc4L/file.html
Wchodzić i głosować
  • 78 / 4 / 0
Czytałem, ale czy to, że te substancje są ze sobą powiązane w działaniu automatycznie znaczy, że zażywanie jednej zmniejsza ilość drugiej?
Można przecież mieć niski kortyzol a nadal będzie istnieć wzajemne oddziaływanie między tymi substancjami.

P. S. Najwyższy poziom kortyzolu będę mieć tuż przed obudzeniem, czy tuż po? Jeśli generalnie budzę się powiedzmy o 9:30 a badanie zrobię o 8, to czy wynik nie będzie zniekształcony?
  • 906 / 36 / 0
Tuż przed, dzięki temu się wybudzasz.
297 dni czystości (05.01)
  • 1931 / 316 / 0
Jeśli lekarz nie zalecił niczego i nie zaleca wprowadzenia zmian to nie powininieneś przy tym majstrować, bo zrobisz sobie tylko krzywdę. :finger: :nuts:

Najwyższy poziom kortyzolu będziesz mieć z rana. Z resztą normalnie badania się wykonuje przed 7-8 na czczo, bądź też będąc w szpitalu w trzech częściach dnia (poranek, popołudnie, wieczór). :old:

I w ogóle to po jakigo grzyba chcesz zmniejszać poziom kortyzolu? :nuts:
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 911 / 206 / 1
Jednorazowe oznaczenie kortyzolu w ciągu doby o niczym nie świadczy. Temat należy do mitologii współczesnej pseudomedycyny. "Zbijanie kortyzolu", uwielbiam to.
  • 9298 / 1806 / 2
26 listopada 2017GG Allin pisze:
Jeśli lekarz nie zalecił niczego i nie zaleca wprowadzenia zmian to nie powininieneś przy tym majstrować, bo zrobisz sobie tylko krzywdę. :finger: :nuts:

Najwyższy poziom kortyzolu będziesz mieć z rana. Z resztą normalnie badania się wykonuje przed 7-8 na czczo, bądź też będąc w szpitalu w trzech częściach dnia (poranek, popołudnie, wieczór). :old:

I w ogóle to po jakigo grzyba chcesz zmniejszać poziom kortyzolu? :nuts:
Nie ma zadnych lekow.
Same suple.
Nie zrobi sobie krzywdy bo jak?

Ba, nawet jedzac po 15gr tauryny ktora blokuje ACTH nie zrobisz sobie krzywdy.

[mention]dajmon[/mention] masz racje.
Teraz polecam wizyte w tematach o olanzapinie, mircie i mianserynie- lekach ktore z ludzi zrobia zombie.
Bo ktos uznal, ze problemem jest ACTH i do standardowych neuroleptykow dodano mozliwosc zablokowania ACTH.
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.