...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
Miszczu@Koniowal pisze:
Amphetamine407 pisze:
dzika pisze:
Pomaga.
Hm, wszystko zależy od tego jak mówimy "nie". W moim przypadku dodawanie przekleństw nic nie dawało. Może w Twoim jest inaczej ]
Bo przeklinać to trzeba jeszcze umiec.
Z charyzmą ^_^ i stanowczo!
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 23 / / 0
dzika pisze:
Z charyzmą ^_^ i stanowczo!
Z charyzmą i stanowczo to tylko nie by wystarczyło;)
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kropelka »
Zawsze mnie dziwil ten system namawiania. Jak ktos na moje grzeczne pytanie odpowie 'nie', to w sumie przeciez lepiej - wiecej towaru zostaje dla mnie :D
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Czasami sie zdarza taka 'kultura' namawiania. U materialistow dziala to tak, ze 'ja mu postawie, on mi postawi', u innych dziala typowo kulturowo. Lubie nakrecac ludzi na macha, zwlaszcza tych, ktorzy nigdy nie probowali i sraja w portki na mysl o marihuanie. W sumie im sie nie dziwie, bo dodaja do niej heroiny, ktora jest duzo tansza od jazzu.
Feel free. Of me.
  • 181 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dexxter »
Hehe, na pewnym obozie, podczas pierwszego wieczoru, oświadczyłem całemu towarzystwu, że kończe pić bo przyjechałem pojeździć i nie chce wstawać zkacowany, w 100% asertywnie, później zacząłem używać przekleństw i skończyło się na tym, że mnie wszyscy złapali i wlali kielona.

Wniosek? Asertywność to chuj :D
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
krotko asertywny byles;]
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Powazka, najlepiej powiedziec tak:
Wypierdalaj koles, nie chce Twojego syfu, nie bede Ci sie tlumaczyl. Jak bede chcial to Ci powiem, na razie basta rasta!

Celuje akurat w trawe. Generalnie mozna troche powysmiewac tych, ktorzy wciagaja, to dziala najlepiej. Namawiaja Ci, ktorzy sa pewni siebie, swojego zdania, wiec moznaby obnizyc im troche samoocene ;]
Feel free. Of me.
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sei »
W moim przypadku asertywność jest na dość niskim poziomie, cieżko mi odmówic czegokolwiek, ale zdarzaly się tez i takie sytuacje ze potrafilam zdecydowanie powiedziec 'nie' i nikt mnie raczej do niczego nie nakłaniał ^_^ jednak trzeba troche popracować nad asertywnością :)
positively unethical.
  • 52 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kloshard »
"Nie, dziękuję, nie mam ochoty". Normalnym rozmówcom to wystarcza. Z kim wy się kurwa prowadzacie?
sypiam w kartonie nasączonym LSD
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sei »
no tak wiadomo, jak mowie nie to nikt mi niczego nie wciska na siłe tylko sęk tkwi w tym, że czasem trudno jest powiedziec to cudowne słowo 'nie' ;] ciężko jest odmówic sobie przyjemnosci, zwłaszcza gdy wszyscy wokół sobie z niej beztrosko korzystają.
positively unethical.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.