Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Dzięki za zrozumienie problemu i pomoc. Póki co biorę magnez i wit b6 żeby na pewno mieć to w normie. Wolałbym jednak coś łatwiej dostępnego, bo nie chce z lekarzem rodzinnym o tym gadać itd.., coś dostępnego jak np. DXM ale to raczej nie pomoże...
  • 9 / / 0
http://www.youtube.com/watch?v=YeVm4JnH ... re=related

nic kurwa nie bierz przez 3 miesiące... po prostu przygotujsie przez te poprzednie miesiace.ą dlaej juz twoja droga zycia.
  • 9 / / 0
na lęk nic niema lepszego niż wejscia do swegi lęku i ucieczki
  • 909 / 19 / 0
O tak, wejścia pomagają na lęki, zejścia je wywołują.
Dobrze jest wychodzić lub wybiegać lęk, zająć się jakąś nieskomplikowaną pracą fizyczną, albo chociaż lekkim rozpierdolem - krzyk, kopnięcie, uderzenie, skok, skok, fatality.
Można też wkręcić się w rytuał parzenia melisy, gotowania wywaru z maku lub wybrać spokój instant - w postaci benzodiazepin lub neuroleptyków - a tych jest mnóstwo do wyboru.
  • 341 / 1 / 0
mwian pisze:
Dzięki za zrozumienie problemu i pomoc. Póki co biorę magnez i wit b6 żeby na pewno mieć to w normie. Wolałbym jednak coś łatwiej dostępnego, bo nie chce z lekarzem rodzinnym o tym gadać itd.., coś dostępnego jak np. DXM ale to raczej nie pomoże...
bez kontaktu z lekarzem ciężko o coś silnie działającego. Możesz spróbować pić herbatki z melisy, są spoko, kupisz w supermarkecie/aptece/zielarni, a z apteki to stara waleriana, validol, jakieś wyciągi z szyszki chmielu.
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 430 / 5 / 0
Albo robić napar z szyszek chmielu, niedrogo wychodzi. I można też zajrzeć do wątku o kannie :)
Ja polecam jeszcze aromaterapię, kąpiele z olejkiem lawendowym albo podgrzewanie olejku w kominku aromaterapeutycznym. I wspomniany wyżej kozłek lekarski, może Neospasmina?
Teraz jest wiosna, dużo spacerów w ciągu dnia i czerpanie ze słońca też może pomóc. No i czekolada, kakao!

Ale ja jestem staromodna, co ja polecam, ja się nie znam.
  • 205 / 1 / 0
stryczek :gun: .
  • 1 / / 0
AUREX - polecam.
  • 3309 / 21 / 0
To ja się podepnę. Ostatnio mam trochę dodatkowych nerwów i skutki w postaci omdleń, kręcenia się w głowie, kłucia w sercu, duszenia się i odpływania... Ale nie to jest najgorsze. Gdy trzymają mnie nerwy, czyli ostatnio gdzieś od tygodnia, to mam coś w rodzaju szczękościsku, chociaż nie do końca. Potrafię w każdej chwili otworzyć szczękę, ale w momencie gdy o tym nie myślę, to jest cały czas zaciśnięta. Czyli pół godziny mam ją zaciśniętą i nawet tego nie zauważam, potem na dwie minuty mi się przypomni i ją otwieram i znowu to samo. W czasie snu mniej, bo jestem po lekach, ale przy końcu snu powtarza się zonk. Skutkuje to bólem zębów, czasem nawet kruszeniem się ich. Kiedyś brałem na to doksepinę 10 mg na dzień, ale z pewnych względów pieprzę ten lek. W tej chwili nic nie biorę na dzień.

Co byście polecali na nerwicę na dzień? Zależy mi na czymś lekkim, żebym nie chodził zmulony. Chodzi jedynie o te zaciskanie zębów. Skoro doksepina w takiej dawce działała, to nie potrzebuję nic wielkiego (i serio mam powody, żeby jej nie brać). Tak więc dla miłej odmiany proszę o coś delikatnego i w miarę możliwości taniego (czy refundowanego nawet, mam recepty z "P"). Może tak na te kilka dni (myślę, że tydzień czy dwa góra dopóki sprawa się nie wyjaśni) jakieś benzo? Tylko coś co dostanę u rodzinnego nie mając dobrej bajery. Jakieś najsłabsze, lub jedno ze słabszych. Tolerancji praktycznie nie mam, więc to nie będzie problemem. Mniejsza o uzależnienie, tym się nie przejmujcie. Po tygodniu nie wpadnę, skoro po mocniejszych benzo z rok temu przez ~miesiąc było ok.
  • 38 / / 0
a masz napady duszności i uczucie pełnego brzucha az tak że wydaje Ci się że wszystko już w gardle Ci stoi ?? tak jak byś zjadł przysłowiowego konia z kopytami ? jak tak to może Sulpiryd spróbuj na dzień działa dobrze i nie ma skutków ubocznych...
Kocham Deszcz bo tylko on na mnie leci..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.