Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 34 / / 0
chcialbym to zrobic w miare dokladnie, nie chodzi mi o bialko ani koks, tylko sceletium tortuosum; nie mam oczywiscie wagi elektronicznej
Uwaga! Użytkownik eloelo5 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Mozesz wziazc dwie puste kapsulki 50mg po jakims leku i odmierzyc za ich pomoca :}
  • 884 / 30 / 0
[quote="zielona"]
Mozesz wziazc dwie puste kapsulki 50mg po jakims leku i odmierzyc za ich pomoca ]

Oj, to nie działa w ten sposób. Objętość to nie to samo co waga - spróbuj nasypać do kapsułki opiłek żelaza ;)

IMO nie da rady tego zrobić prowizorycznie i zarazem dokładnie. Haha, możesz pójść do castoramy i zważyć na wadzę do śrubek, ma świetną czułość. Nie żartuję. Tylko przypał może być jak ktoś Cię zauważy, ale kana jest przecież legalna ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
W przypadku kany chyba nie potzreba takiej laboratoryjnej dokladnosci, 20 mg w ta czy tamta to nic wielkiego, podziel ilosc na oko na mniejsze czesci i tyle np gram na pol potem te polowki na pol i masz 250 mg.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Night Garden pisze:
zielona pisze:
Mozesz wziazc dwie puste kapsulki 50mg po jakims leku i odmierzyc za ich pomoca ]

Oj, to nie działa w ten sposób. Objętość to nie to samo co waga - spróbuj nasypać do kapsułki opiłek żelaza ;)
Hm, no tak ale pytanie było o proszek, więc można śmiało założyć, że będzie ważył mniej więcej tyle samo, co pierwotna zawartość kapsułki.
Ale ja tam się nie znam na liczbach, napisałam pierwszą rzecz która przyszła mi do głowy - przyznaję :-)
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: eloelo5 »
dzieki zielona za pomysl

nie chce oddzielac na oko, bo mam tego duzo i nie wiem ile :)
Uwaga! Użytkownik eloelo5 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 30 / 0
zielona pisze:
Hm, no tak ale pytanie było o proszek, więc można śmiało założyć, że będzie ważył mniej więcej tyle samo, co pierwotna zawartość kapsułki.
Ale oprócz samego leku (czyli np. tramadol 50mg) w kapsułce jest jeszcze parę innych specyfików ;) Zawartość nie waży w efekcie 50mg.
No i nie chodzi o proszek tylko o susz kany - jest bardzo drobny, stąd skojarzenie do proszku.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Przeciez to 0,1g...
A wagi precyzyjne?(takie jak na allegro po 50pln) Przypadkiem nie waza do takich czesci? Popytaj dilcow ;-)
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
patyk od szaszłyku kasęk drutu miedzianego 2 stozki z papieru.... zawieszane wszystko na gwózdku... moi drodzy i 10mg tym odmierze... ale trzeba bylo chodzić na lekcję techniki w podstawówce a nie już spierdalać .;)
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Micklen pisze:
patyk od szaszłyku kasęk drutu miedzianego 2 stozki z papieru.... zawieszane wszystko na gwózdku... moi drodzy i 10mg tym odmierze... ale trzeba bylo chodzić na lekcję techniki w podstawówce a nie już spierdalać .;)
No, z tym 10mg to może trochę przesada ;)

Zrobić wagę nie jest problem, problemem jest zdobycie odważników. A z tego co słyszałem są one dość drogie :/

(Zawsze można zajebać ze szkoły :D)
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.