Przygody z cpaniem zacząłem w okolicach 2010 roku. Opiszę w skrócie :)
Przez pierwsze 5 lat były to niewinne zabawy z marihuaną i maczankami. Później zaczęły się zabawy głównie z RCkami typu 4mmc, 3mmc i od około 2018 roku głównie 3cmc oraz od 2020 amfetamina. Szybko wpadłem w potężny ciąg amfetaminowy i do drugiej połowy 2024 roku leciałem w trybie: 3g fety dziennie, praca fizyczna 8h dziennie od poniedziałku do piątku praktycznie bez snu, oraz sobota i niedziela ciężki sen. I tak w kółko.
Przygoda skończyła się w okolicach lipca 2024 roku. Pierwsze 2 tygodnie były męczarnia - rzuciłem pracę bo nie byłem w stanie funkcjonować. Nawet wstanie z łóżka i droga do kibla były wyzwaniem. Spałem około 15-18h na dobę.
Postanowiłem rozpocząć suplementację witamin i nootropów. Po kolejnych dwóch tygodniach odżyłem :) może komuś się przyda… nie zrobiłem wtedy żadnych badań itp. Największym błędem było kupno potasu w tabletkach, ale o tym później.
Ciągłe dbanie o nawodnienie i minimum 2.5l wody dziennie.
Rano na czczo:
- 1x Witamina B Active (B Complex z 4000% B12)
- 1x Slow-Mag B6
- 300mg CDP-Cholina
- 300mg ekstraktu z różeńca górskiego
- 12mg Noopept pod język
Godzina później mały tłusty posiłek lub łyżka oliwy z oliwek:
- D3+K2 MK7 4000jm. 100mcg
- 500mg DHA i 1000mg EPA - tutaj możemy rozważyć fileta z makreli w puszce ale mogą zawierać metale ciężkie, dlatego postanowiłem dostarczać OMEGA 3 z suplementów.
- CO TRZECI DZIEŃ!!! 7mg PRL-8-53 pod język na 5 minut
- 200mg L-teanina
Godzina później:
- elektrolity
- 500mg l-tyrozyny.
Około południa (6 godzin po dawce B complex):
- 1000mg witaminy C
- 4g kreatyny HCL
- ~1g tauryny
- 12mg noopeptu pod język
Dwie godziny później:
- elektrolity
- 200mg EGCG
16:00:
- łyżka oliwy z oliwek + 700mg aniracetam co drugi dzień
17:00 po posiłku:
1x Sanprobi IBS przez 30 dni
19:00:
- 30mg cynku
- fenibut 800mg 2x w tygodniu (!!!)
22:00
- 2x Slow-Mag B6
- Ashwagandha 560mg 9%
Doraźnie przed snem 200mg 5-HTP i 1mg melatoniny (nie przekraczać tej dawki, ewentualnie zwiększyć do 2mg ale tylko przy trudnościach z zasypianiem)
Polecam zjeść banana w ciągu dnia gdy potrzebujemy energii.
Na początku ratowałem się też kofeina (4 kawy dziennie) ale szybko uzależniłem się od kofeiny i brakowało energii w ciągu dnia nawet po kawie. Polecam ograniczyć max do 1 dziennie a najlepiej co kilka dni. Na początku ciężko, potem mamy o wiele więcej energii.
Co do potasu - na samym początku suplementacji kupiłem suplement Potazek i jadłem 3 dziennie, ale ktoś mnie nastraszył że mogę mieć problemy z sercem suplementując potas bez zbadania jego poziomu. Odstawiłem po kilku dniach. Po pół roku w/w suplementacji zbadałem potas; i okazało się że mam powyżej normy. W suplementacji zero potasu, mało jedzenia pomidorów, itp.
Efekty? Morfologia w normie. OB i CRP 0. Kreatynina i eGFR w normie. D3 wynik 35 (nadal mało!) B12 wynik 450 (tu już jest okej, ale nadal suplementuje codziennie 4000%) Testosteron okolice 800.
Czuję się zajebiscie. W okolicy 2022 roku po wypadku miałem 3 miesiące przerwy od cpania i czułem się przez ten czas jak szmata. Wierzę, że w/w suplementacja pomogła mi bardzo szybko wrócić do siebie.
Jedyny problem, to kontakty społeczne, wyjście z tej „bańki” izolacji od społeczeństwa. Póki co, będę eksperymentował doraźnie z tianeptyną.
edit: Zapomniałem dodać, że noopept stosowałem w cyklu 2tyg ON, 2 tyg OFF. Resztę suplementów jem do teraz codziennie w niezmienionej formie. dodano na prośbę autora postu /Mx
Jakby jedne rzeczy pomagały każdemu to by było proste
Świadczy o tym mnogość opini na temat leków no antydepresyjnych Jedne szkodzą inne pomagają. To samo tyczy się pierdolnika w temacie doping mózgu.
W każdym razie jest to jakoś punkt zaczepienia dla osób z podobnym problemem.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
No a w PL „czystej” fety nie ma możliwości nigdzie dostać. Zakładam, że przy największej tolerancji wystarczyłoby mi około 0.5g takiej.
04 maja 2025ledzeppelin2 pisze: Gratuluje . Niestety mózg/ cialo człowieka jest zbyt skomplikowany
Jakby jedne rzeczy pomagały każdemu to by było proste
Świadczy o tym mnogość opini na temat leków no antydepresyjnych Jedne szkodzą inne pomagają. To samo tyczy się pierdolnika w temacie doping mózgu.
W każdym razie jest to jakoś punkt zaczepienia dla osób z podobnym problemem.
To wcale nie jest takie skomplikowane. Jest to przykład bardzo dobrego stacku, a podstawy są identyczne jak np. mój, który przedstawiałem w dziale dopingu mózgu.
Podstawą są dwa nootropy:
- tu noopept, najbardziej sprawdzony i działający u większości pacjentów,
- i PRL, który się sprawdza - u mnie np ta substancja działa źle.
Wszystko analogicznie do mojego zestawu, gdzie moim trzonem jest sunifiram + coluracetam.
Dodatkowo mamy źródło tłuszczyku, żeby nootropki miały na czym działać, czym zwykle są kwasy omega czy oliwa.
Potrzebujemy również choliny - tu jest CDP, u mnie jest to Alpha GPC.
Kolejnym elementem układanki jest jakiś stack witaminowy/mineralowy,tu widzę witaminy z grupy B, cynk czy inne duperele.
Na wyciszenie L-teanina, ewentualnie coś na spanie - u mnie gaba, tu melatonina + 5-htp.
U mnie dochodzą jedynie psychotropy z uwagi na diagnozę depresji nawracającej - tu widocznie pacjent jest pod tym względem zdrowy.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.