Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Cześć
Przygody z cpaniem zacząłem w okolicach 2010 roku. Opiszę w skrócie :)

Przez pierwsze 5 lat były to niewinne zabawy z marihuaną i maczankami. Później zaczęły się zabawy głównie z RCkami typu 4mmc, 3mmc i od około 2018 roku głównie 3cmc oraz od 2020 amfetamina. Szybko wpadłem w potężny ciąg amfetaminowy i do drugiej połowy 2024 roku leciałem w trybie: 3g fety dziennie, praca fizyczna 8h dziennie od poniedziałku do piątku praktycznie bez snu, oraz sobota i niedziela ciężki sen. I tak w kółko.

Przygoda skończyła się w okolicach lipca 2024 roku. Pierwsze 2 tygodnie były męczarnia - rzuciłem pracę bo nie byłem w stanie funkcjonować. Nawet wstanie z łóżka i droga do kibla były wyzwaniem. Spałem około 15-18h na dobę.

Postanowiłem rozpocząć suplementację witamin i nootropów. Po kolejnych dwóch tygodniach odżyłem :) może komuś się przyda… nie zrobiłem wtedy żadnych badań itp. Największym błędem było kupno potasu w tabletkach, ale o tym później.

Ciągłe dbanie o nawodnienie i minimum 2.5l wody dziennie.

Rano na czczo:
- 1x Witamina B Active (B Complex z 4000% B12)
- 1x Slow-Mag B6
- 300mg CDP-Cholina
- 300mg ekstraktu z różeńca górskiego
- 12mg Noopept pod język

Godzina później mały tłusty posiłek lub łyżka oliwy z oliwek:
- D3+K2 MK7 4000jm. 100mcg
- 500mg DHA i 1000mg EPA - tutaj możemy rozważyć fileta z makreli w puszce ale mogą zawierać metale ciężkie, dlatego postanowiłem dostarczać OMEGA 3 z suplementów.
- CO TRZECI DZIEŃ!!! 7mg PRL-8-53 pod język na 5 minut
- 200mg L-teanina

Godzina później:
- elektrolity
- 500mg l-tyrozyny.

Około południa (6 godzin po dawce B complex):
- 1000mg witaminy C
- 4g kreatyny HCL
- ~1g tauryny
- 12mg noopeptu pod język

Dwie godziny później:
- elektrolity
- 200mg EGCG

16:00:
- łyżka oliwy z oliwek + 700mg aniracetam co drugi dzień

17:00 po posiłku:
1x Sanprobi IBS przez 30 dni

19:00:
- 30mg cynku
- fenibut 800mg 2x w tygodniu (!!!)

22:00
- 2x Slow-Mag B6
- Ashwagandha 560mg 9%

Doraźnie przed snem 200mg 5-HTP i 1mg melatoniny (nie przekraczać tej dawki, ewentualnie zwiększyć do 2mg ale tylko przy trudnościach z zasypianiem)

Polecam zjeść banana w ciągu dnia gdy potrzebujemy energii.

Na początku ratowałem się też kofeina (4 kawy dziennie) ale szybko uzależniłem się od kofeiny i brakowało energii w ciągu dnia nawet po kawie. Polecam ograniczyć max do 1 dziennie a najlepiej co kilka dni. Na początku ciężko, potem mamy o wiele więcej energii.

Co do potasu - na samym początku suplementacji kupiłem suplement Potazek i jadłem 3 dziennie, ale ktoś mnie nastraszył że mogę mieć problemy z sercem suplementując potas bez zbadania jego poziomu. Odstawiłem po kilku dniach. Po pół roku w/w suplementacji zbadałem potas; i okazało się że mam powyżej normy. W suplementacji zero potasu, mało jedzenia pomidorów, itp.

Efekty? Morfologia w normie. OB i CRP 0. Kreatynina i eGFR w normie. D3 wynik 35 (nadal mało!) B12 wynik 450 (tu już jest okej, ale nadal suplementuje codziennie 4000%) Testosteron okolice 800.

Czuję się zajebiscie. W okolicy 2022 roku po wypadku miałem 3 miesiące przerwy od cpania i czułem się przez ten czas jak szmata. Wierzę, że w/w suplementacja pomogła mi bardzo szybko wrócić do siebie.

Jedyny problem, to kontakty społeczne, wyjście z tej „bańki” izolacji od społeczeństwa. Póki co, będę eksperymentował doraźnie z tianeptyną.
edit: Zapomniałem dodać, że noopept stosowałem w cyklu 2tyg ON, 2 tyg OFF. Resztę suplementów jem do teraz codziennie w niezmienionej formie. dodano na prośbę autora postu /Mx
  • 94 / 19 / 0
@GermanskiOprawca powyższy post może Cię zainteresować ;)
  • 5037 / 863 / 0
Gratuluje . Niestety mózg/ cialo człowieka jest zbyt skomplikowany
Jakby jedne rzeczy pomagały każdemu to by było proste
Świadczy o tym mnogość opini na temat leków no antydepresyjnych Jedne szkodzą inne pomagają. To samo tyczy się pierdolnika w temacie doping mózgu.
W każdym razie jest to jakoś punkt zaczepienia dla osób z podobnym problemem.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 48 / 1 / 0
Tak swoją drogą ja bym nie był w stanie normalnie funkcjonować jedząc 3g amfy codziennie w ogóle dla mnie to kosmiczne ilości o późniejszych paranojach (psychozie) nie wspominając
  • 1 / / 0
@xwojax wszystko zależy od czystości materiału oraz tolerancji użytkownika. Na początku wystarcza 200mg co 8-10 godzin, po kilku miesiącach ciągłego lotu już trzeba dorzucać co kilka godzin.

No a w PL „czystej” fety nie ma możliwości nigdzie dostać. Zakładam, że przy największej tolerancji wystarczyłoby mi około 0.5g takiej.
  • 994 / 267 / 0
04 maja 2025ledzeppelin2 pisze:
Gratuluje . Niestety mózg/ cialo człowieka jest zbyt skomplikowany
Jakby jedne rzeczy pomagały każdemu to by było proste
Świadczy o tym mnogość opini na temat leków no antydepresyjnych Jedne szkodzą inne pomagają. To samo tyczy się pierdolnika w temacie doping mózgu.
W każdym razie jest to jakoś punkt zaczepienia dla osób z podobnym problemem.

To wcale nie jest takie skomplikowane. Jest to przykład bardzo dobrego stacku, a podstawy są identyczne jak np. mój, który przedstawiałem w dziale dopingu mózgu.

Podstawą są dwa nootropy:

- tu noopept, najbardziej sprawdzony i działający u większości pacjentów,
- i PRL, który się sprawdza - u mnie np ta substancja działa źle.

Wszystko analogicznie do mojego zestawu, gdzie moim trzonem jest sunifiram + coluracetam.

Dodatkowo mamy źródło tłuszczyku, żeby nootropki miały na czym działać, czym zwykle są kwasy omega czy oliwa.

Potrzebujemy również choliny - tu jest CDP, u mnie jest to Alpha GPC.

Kolejnym elementem układanki jest jakiś stack witaminowy/mineralowy,tu widzę witaminy z grupy B, cynk czy inne duperele.

Na wyciszenie L-teanina, ewentualnie coś na spanie - u mnie gaba, tu melatonina + 5-htp.

U mnie dochodzą jedynie psychotropy z uwagi na diagnozę depresji nawracającej - tu widocznie pacjent jest pod tym względem zdrowy.
  • 75 / 11 / 0
Nie chcę w żaden sposób umniejszać sukcesu Autora wątku (serdecznie i szczerze gratuluję), ale jak zauważył @GermanskiOprawca mózg mózgowi nie równy, człowiek człowiekowi również. Mam tutaj na myśli fakt, że Autor jak mniemam nie ma problemów z depresją, czy co może równie istotne, innych dolegliwości zdrowotnych - mam tutaj na myśli na przykład bóle zwyrodnieniowe itd. (sam się z tym borykam). Wtedy być może zejście nie byłoby w ten sposób możliwe, chociaż swoją drogą ciekawe jak by to wyglądało przy jednoczesnym braniu opiatów na przykład…
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).