Ewentualnie sznurówka, jakiś troczek od bluzy, wstążka (może być od kwiatków).. Kilka razy używałam podkolanówki (takiej elastycznej skarpetki :) ) i też było super tylko problem z luzowaniem.
Aha.. I kabla od ładowarki telefonicznej :)
PZDR.
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006
http://www.feta.blog.onet.pl
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
pozdrawiam
Żyły na stopach są bardzo "ruchliwe" i nie dość ze trudno trafić to dochodzą do tego jeszcze możliwe problemy z żyłami.
Ja jakoś nigdy nie miałem problemów z wkłuciem się (czasami nawet bez stazy) no, a siniaki to sobie robiłem, ale to było wtedy jak zaczynałem używać igieł.
Co do wkłuwania się w stopę, to zgadzam się, że boli nieźle, ale nie takie rzeczy człowiek przeżył :p
Jeszcze nigdy nie próbowałem wkłuć się w żyłę na szyi, i tu taka mała prośba, mógłby ktoś dokładniej nieco niż wcześniej opisać?
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Oprócz żyły szyjnej zewnętrznej i wewnętrznej w szyi masz jeszcze tętnice. Władowanie w tętnice szyjną = śmierć.
Władowanie w tętnice każdej innej kończyny = zgorzel.
Nie lepiej w wierzch ramienia? Poniżej zgięcia w łokciu biegną dwa ładne baty - a zastrzyk i tak przejdzie przez zrost na zgięciu (sprawdzone).
Tak samo nie widzę sensu ryzykować że trafi się w tętnice w pachwinie (no jakoś sobie nie wyobrażam spokojnego sprawdzania tętna i kontroli prowadzenia igły na ostrym ciśnieniu) bez potrzeby.
Nikt Ci tu nie napisze jak sobie ładować w szyje bo gdybyś był na etapie kiedy to jest konieczne, wiedziałbyś jak. Nie zrób sobie kuku.
pozdro timeless ;]
Są jakieś leki czy coś? Ponoć wysępić heparynę w ampułkach to dobry pomysł...
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
Silny psychodelik amazońskich szamanów. Chcą nim leczyć ludzi
“W przypadku uzależnienia od alkoholu 50 proc. osób wraca do nałogu w ciągu trzech miesięcy, a około 60–70 proc. w ciągu trzech lat. Leczenie samo w sobie nie zmieniło się zasadniczo od 70 lat, więc istnieje pilna potrzeba nowych leków i podejść terapeutycznych. Jeśli DMT może dostarczyć bardziej efektywnego podejścia, warto to zbadać” - wyjaśnia prof. Ravi Das, który wraz z prof. Jeremym Skipperem prowadzą badania w University College London.
Wiadomości Świat Dealer fentanylu dostarczał klientom narkotyk przy pomocy drona
Z aktu oskarżenia wynika, że mieszkaniec Kalifornii używał drona do dostarczania narkotyków swoim klientom, a jeden z nich zmarł po przedawkowaniu fentanylu.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.