Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2652 / 382 / 0
Jeśli poczułeś działanie substancji, to trafiłeś w kabel. Mogłeś natomiast szybko wypaść z żyły i trafić w inne tkanki, zazwyczaj przy podaniu dożylnym nie występuje ból, ani pieczenie i można bez problemu zaaplikować roztwór. Siniec to nic innego jak wylew podskórny, z czasem zniknie - uzbrój się w cierpliwość. Ból może się utrzymywać jeszcze przez jakiś czas, ale jeśli iniekcja była przeprowadzona w warunkach sterylnych (odkażony sprzęt i miejsce wkłucia) to nie musisz martwić się zakażeniem itp. rewelacjami. Możesz smarować to miejsce maścią z heparyną, altacetem lub zrobić zimny okład, ale tutaj przede wszystkim potrzeba czasu.

Nie łudź się, że od początku będą Ci dobrze szły zastrzyki, tutaj trzeba prób i błędów. Odsyłam do BHP walenia po kablach, jest taki wątek. Pamiętaj o tym, żeby nie walić na oślep, ani dwa razy w to samo miejsce. Jak się nie uda, to odczekaj chwilę i wybierz inną żyłę, jeśli boli - nie dociskaj tłoczka na siłę.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 451 / 4 / 0
Nie zgadzam się co do braku pieczenia przy metkacie - zależy ile octu dodałaś do reakcji ( jak za dużo to i zapiecze ).
Co do iniekcji to pierwszy strzał oddałem po 17 wkłuciach, łapy całe posiniaczone, później poszły za pierwszym razem..
Trenuj z solą fizjologiczną.
"Jebać trzynastkę powiedział odwracając się na pięcie, trzymając pompkę w ręce..."
  • 680 / 43 / 0
Bezkitu, nieumiejacym polecam trenowanie z sola. Widok pompki z towarem tez nie sprawia ze jestesmy najbardziej opanowanymi ludzmi swiata, hehe.
metkat moze piec ale na pewno nie musi, mnie nie pieklo.
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 3449 / 122 / 8
Zależy od kabli. Jak masz wrażliwe żyły, to każdy trochę piecze. Jeszcze gorzej jak masz zapalenie żył - wtedy to mniej piecze jak nie trafisz ;)
  • 1067 / 204 / 0
Czeslaw pisze:
Jeszcze gorzej jak masz zapalenie żył - wtedy to mniej piecze jak nie trafisz ;)
Jeszcze jakieś objawy widoczne byś mógł podaC

Pantareja widzieli ? https://www.youtube.com/watch?v=lV6I7NvE0s8
I don't do drugs. I am drugs.
  • 3449 / 122 / 8
Wszelkie zmiany w układzie żylnym - stwardnienia żył, obrzęki, rumienie, siniaki, zmiana koloru żył (ciemnienie) itp. Częste iniekcje dożylne (zwłaszcza substancji mocno drażniących, takich jak metkatowy żur) łatwo prowadzą do postępującej niewydolności żylnej.

Zapalenie żył (zarówno powierzchniowych, jak i głębokich) jest bolesne i trudne do przeoczenia.
  • 267 / 16 / 0
Thirteen pisze:
A masz jakieś źródło potwierdzające te 20ml, najlepiej praktyczne? Bo większość zasad i wytycznych dotyczących iniekcji domięśniowej na świecie oscyluje w okolicach 5ml jako maksymalnej objętości w przypadku największych grup mięśniowych.

http://www.kemh.health.wa.gov.au/develo ... /a1.10.pdf
Faktycznie gdzie nie spojrzeć 5-10ml max. Nie wiem skąd u mnie przekonanie o 20, Kajam się. %-D

Trenowanie z solą? Kiepski pomysł, człek narobi sobie sińców, pokaleczy kable a na koniec i tak będzie musiał wszystko powtórzyć by puknąć towar.
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 2652 / 382 / 0
To przecież nie mówimy o waleniu non stop soli. Roztwór o małym stężeniu nie zrobi Ci krzywdy, ważne też żeby wiedzieć jakie igły sprawują się najlepiej w stosunku do naszych żył. Jeszcze lepiej, gdyby mu ktoś pokazał, jak to trzeba zrobić, ale w końcu i tak sam będzie musiał się nauczyć. Trening czyni mistrza, przynajmniej w tym fachu.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 267 / 16 / 0
Przed pociągnięciem tłoka nie ma znaczenia co jest w pompce, samo zaś utrzymanie się w kablu nie jest zbyt problematyczne, Za pierwszym razem jak większość pewnie poharatałem się jak cholera, gdybym zamiast tysiąca rozżarzonych igieł miał za nagrodę jedynie satysfakcje czułbym pewnie spory niedosyt.
Do powyższych rad dodam tylko: 10 prób tą samą igłą to już masochizm!
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 53 / / 0
Zrobila mi sie lekka opuchlizna po probie iniekcji. Wbilem sie, poszla krew do tloka, lecz po nacisnieciu tloka zaczelo piec. To wyciagnalem z zyly i po tym zrobila sie lekka opuchlizna. Co to moze byc? Zakazenie?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.