Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam. To moj pierwszy temat i jednoczesnie post(sory za brak ogonkow, niestety nie mam w tej chwili mozliwosci i wiedzy jak na tym oesie je zainstalowac).
Chcialbym kupic z Chin 1kg ziola Ma Huang, googlowalem kilka dni i nigdzie w UE nie widze suszu do kupienia, znaczy sie jest ale sprzedawcy odpisywali mi ze musialbym miec zalecenie od lekarza czy cos w tym stylu(tragedia z ta unia ziolka nie moge sobie kupic) po za tym ceny w porownaniu z chinskimi kosmiczne. Na wiki sprawdzalem liste substancji psychotropowych i narkotycznych i ma huang tam nie ma, moje pytanie brzmi czy przy 1kg bedzie kontrola celna czy zainkasuja mi towar czy moze o cos jeszcze oskarza?
  • 1993 / 490 / 0
Jeśli zioło jest legalne i nie zawiera w sobie nielegalnych alkaloidów jak np: efedryna oraz kupujesz
go na własny użytek, nie w celu dalszej odsprzedaży to nie grozą Tobie żadne konsekwencje.
  • 259 / 1 / 0
KapitanAizen pisze:
Jeśli zioło jest legalne i nie zawiera w sobie nielegalnych alkaloidów jak np: efedryna
... a jeśli dobrze mi wiadomo to zawiera efedrynę.

Proponuję odpuścić, na jakimśtam magicznym ogrodzie widziałem dostępne nasiona, proponowałbym zainteresować się raczej uprawą outdoorową, ponoć roślina prostsza w hodowli niż trawa i psy na bank się nie pokapują, no ale mogę się mylić bo temat ogarniałem jakieś 3 lata temu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.