Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 14 / 3 / 0
Dużo tematów o narkotestach, ale niewiele o tym ile je można wykryć w ślinie. Jestem ostatnio na różnych proszkach, pixach czy tabletkach , a mam mieć robione niedługo testy(niestety nie zostanie mi ujawnione kiedy) i cykam się co może mi wyjść jeśli zrobią je np za 2 albo 3 dni? Głównie bym chciała znać czas tych głównych jak kokaina, amfetamina, mefedron, LSD, MDMA, 2cb ..... myślę że nie muszę dalej wymieniać w czym rzecz, to zwykłe testy zapewne z Allegro. Szukałam artykułów w necie ale też praktycznie zero informacji o tym :l
  • 2615 / 544 / 0
Musiałaś słabo szukać, bo jest o tym dość dużo informacji. Chyba, że jesteś policjantem? Dużo macie tam komputerów, to mogliście w kilka osób poszukać informacji, szybciej by było :korposzczur:

Amfetamina w ślinie utrzymuje się 24-48h.
Kokaina średnio 1-3 dni, u hardkorowych użytkowników podobno nawet do tygodnia
MDMA 24-48h
z LSD niektóre testy na ślinę mają w ogóle problem, ale najprawdopodobniej wykrywalne będzie tyle co i w badaniach krwi, czyli praktycznie po tripie jesteś czysta.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.