ODPOWIEDZ
  • 5 / 1 / 0
Jakie są idealne proporcje męskiego ciała? Zrobiłem małe rozeznanie w internecie. Nie chodzi o dużego koksa, bo np. dla nienaturalnych kulturystów nie będzie się to zgadzało, ale też wiele kobiet uważa, że kulturyści nie mają ładnego ciała. Chodzi o dobrze wyglądające ciało z wyrzeźbioną klatą, płaskim brzuchem, szerokimi barkami i górą w kształcie litery V.

Myślicie, że takie proporcje będą prawidłowe?

klata : biodra = 10 : 9
klata : talia = 4 : 3
barki : talia = 1.1618 : 1
klata : przedramię = 10 : 3
ramię : przedramię = 1.2 : 1

Stosunek klaty do talii napisałem 4 : 3, ale można manipulować tak, żeby obwód talii był jeszcze mniejszy w stosunku do obwodu klaty. W pewnym artykule widziałem zakres od 1 : 0,7 do 1 : 0,75. Ja przyjąłem tą prawą (łatwiejszą) granicę.

Nie uwzględniłem nóg, więc nie przejmujcie się nimi.

Pytanie kieruję bardziej do osób, które już interesowały się takimi proporcjami i próbowały osiągnąć lub osiągnęły swoje wyliczone wymiary.

Co ten temat robi w dziale prozdrowotnym i doping mózgu... Przenoszę /blackgoku
  • 2873 / 298 / 0
16cm długości i nie narzekam :)
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 594 / 34 / 0
Wyróżnia się trzy rodzaje sylwetki, więc już masz gotowe wzorce, przy których Twoje proporcje słabo się sprawdzą, bo każdy ma z góry zdeterminowaną budowę ciała powiązaną z szybkością przemiany materii.
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / 1 / 0
29 grudnia 2017zakriahh pisze:
...
Chodzi mi o dążenie do ideału, a nie o bycie nim tak po prostu. Co z tego, że jeden jest ektomorfikiem i jest chudy, a drugi jest endomorfikiem i jest grubasem? Pisałem o proporcjach, a nie o konkretnych wymiarach.

nie cytujemy postów nad sobą, a jak już to minimalizujemy zawartość cytatu jak ja to zrobiłem - JSC
  • 5033 / 863 / 0
Wąska talia , szerokie ramiona i rozbudowana żuchwa od nakurwiania mefedronu .

Po co Ci tak dokładne proporcje np. brzucha ( i tak szybciej niż w sypialni partnerka nie zobaczy -chyba że w lato ).
To schodzenie poniżej 10 % tkanki tłuszczowej zeby wyeksponować KARORYFER jest imo bez sensu.

Dobrą sylwetke fitness da się osiagnąć nawet treningiem domatora .

Proporcje się zmieniają co 50 lat.. Ktoś głupot nawkładał do głowy. Pewnie jakies log czy mensfelt
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 9304 / 1809 / 2
[mention]Gierek[/mention]
Egzomorfik
Endomorfik
Ektomorfik

Innych nie ma.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 454 / 39 / 0
[mention]Stteetart[/mention] egzomorfik? A nie mezomorfik?
  • 81 / 4 / 0
Ideał rzecz względna, ale nie bardzo rozumiem Gierek chcesz ćwiczyć żeby osiągnąć określone proporcje x/y/z itp i codziennie się mierzyć? Po co?
  • 1876 / 192 / 0
Widocznie ma fetysz odnośnie danej budowy ciała ;)

Ja np chciałbym być wąski i wysoki z chudą mordą, a mam zadatki na jakiegoś kurwa koksika który mnie w ogóle nie jara

Nieważne ile bym się głodził %-D
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 594 / 34 / 0
[mention]Gierek[/mention] zakładając ten temat pokazujesz brak świadomości w tym jak budowa człowieka (mężczyzny) może się od siebie różnić. Np proporcje długości nóg do korpusu i długości szyi, tudzież wielkość głowy. Zostaje to zdeterminowane na poziomie, który może zmienić tylko bardzo inwazyjną operacją plastyczną albo reinkarnacją.
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.