I co oczekujesz po ibogainie? Że wyleczy Cię ze skręta, że wzmocni Twoją niezbyt silną chęć poprawy?
Uważam, że nie tędy droga.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
ibogaina to coś o czym Wy zapewne wiecie od kilku lat, a ja... od kilku dni... Jak odkryjesz taką i zaczniesz o niej czytać w internecie to... robi nadzieję, prawda? No ale skoro wiadomo, że nadzieja matką głupich to pewnie naprawdę nie ma o czym mówić. Identyczną "rewelacją" było odkrycie właściwości oleju konopnego jak jeszcze myślałam, że walczę z przewlekłymi migrenami i na swój problem patrzyłam pod kątem neurologicznym... A nie psychiatrycznym...
28 marca 2017misspill pisze: kodeina w postaci Solpadeine, 8mg kodeiny przy 500mg paracetamolu, z choinki się urwałaś czy żaden starszy kolega Ci nie powiedział jak robi się ekstrakcję z antka? Albo, że można Thiocodin równie dobrze kupić.
I co oczekujesz po ibogainie? Że wyleczy Cię ze skręta, że wzmocni Twoją niezbyt silną chęć poprawy?
Uważam, że nie tędy droga.
Panna jak krowie na rowie wyłożyła, że wjebała się w środki przeciwbólowe nie z chęci podkoloryzowania sobie nudnej egzystencji, tylko zapalnikiem była potrzeba walki z bólem po urazie czaszki wywołanym napaścią. Otwarcie też pisze, że nie ma wiedzy teoretycznej, zmaga się z pourazowymi lękami i depresją, które utrudniają jej podjęcie "normalnego" pełnowymiarowego leczenia szpitalnego. A Ty na to, że wykazuje "niezbyt silną chęć poprawy" i jakieś pierdolamento o instrukcjach ćpania od starszych kolegów (tu uwaga, nie przyszło Ci do głowy że nie każdy obraca się wśród samej narko-patologii i może nie mieć takich znajomych w swoim otoczeniu?).
Ja bardzo przepraszam, serio nie chcę spamować i siać ziaren gównoburzy, ale jak masz dawać takie "złote rady", to lepiej zamilcz.
wyznaczaniu stylu życia przeciętnego człowieka
---
Natural Born Sociopath
Wiesz, niektórzy alkoholicy też twierdzą, że się wjebali bo mają nudne życie i brak kobiety, mam ich wobec tego traktować bardziej empatycznie? ;-)
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Gdyby wjebała się z nudów i próbowała tu głupio racjonalizować swoje zachowanie, to pełna zgoda, połajanki i mniej empatyczne podejście byłyby bardziej na miejscu. Ale biorąc pod uwagę ww. okoliczności + (to już moje gdybanie) ewentualne genetyczne skłonności do nałogów, nie widzę podstaw ku takiemu traktowaniu.
Jaśniej chyba nie dam rady wytłumaczyć, co autorka miała na myśli. Z mojej strony EOT i prośba do jakiegoś eksperta od ibo (ja nim nie jestem, zainterweniowałem tytułem ratowania netykiety i kultury dyskusji), żeby pomógł biedaczce.
wyznaczaniu stylu życia przeciętnego człowieka
---
Natural Born Sociopath
misspill, o Tobie natomiast długo dzisiaj myślałam - chciałam zrozumieć co chcesz osiągnąć swoimi "radami" - wydaje mi się, że mówiąc w skrócie dać mi do zrozumienia, że w porównaniu do Ciebie nie mam problemu, że to śmieszne ilości itp. itd. Nie mówię, że duże. Nigdzie tak nie napisałam. Mówię tylko, że DLA MNIE ZA DUŻE. I naprawdę nie chcę się z nikim porównywać. Możesz mnie i mój problem mieć za poziom przedszkola - nie przeszkadza mi to, nie zamierzam dojść do wyższych poziomów, Pani magister :) "Kiedyś zagorzały użytkownik narkotyków, teraz psychiczny wrak" - ja się nie czuję lepiej gdy zauważam, że Ty masz gorzej. A zresztą... to jakieś personalne wycieczki, naprawdę nie po to tutaj przyszłam.
Dostałam instrukcję jak wydobyć więcej kodeiny z leków - dzięki. Kompletnie również nie o to chodziło. Zaznaczyłam, że chodzi o picie leków z kodeiną - wszystkie leki do tej pory były musujące, tabletki (choćby nawet z identycznym składem) mi nie odpowiadają - i choćby nawet nie było musujących we wszystkich aptekach po drodze to i tak nie kupię sobie tabletek - będę szukać musujących do tego momentu aż znajdę. Tak więc chodzi zapewne o ten (cholerny) SMAK... Może jestem uzależniona jakoś... inaczej... Bo chyba każdy kto ma potrzebę zażycia kodeiny weźmie ją choćby nie wiem co, w takiej formie jaka jest i nie będzie istotne czy to kapsułki do połknięcia czy rozpuszczone do wypicia... Teraz rozumiesz dlaczego zastanawiam się jak "oszukać" swoją głowę? Dać jej coś innego... Ten cholernie niedobry kwaśny smak (trzeba mieć naprawdę nierówno pod sufitem żeby to zaczęło smakować, ale to już inna kwestia i kolejny temat rzeka..) ... Coś z natury... Coś co mi wytrąci tamto - sprawi, że przestanie smakować? Takie antidotum... (aaa i możecie się śmiać ale po dwóch dniach picia olejku z czarnuszki już mi się smak zmienił... i na serio już mniej solpadeina smakuje - gdyby to zadziałało to byłaby rewelacja :) ) Stąd moje czytanie o różnych rzeczach i kombinowanie. ibogaina była jedną z nich, jedną z tych substancji... Pomyśl jako laik, zapomnij wszystko co o niej wiesz - wpisz sobie w internety to hasło i poczytaj. Myślę, że większość zrozumie co mam na myśli.
KaramakatE ma rację - chciałam przede wszystkim uzyskać od Was wiedzy, najlepiej oczywiście z doświadczenia... Bo choć trochę już internety o tym napisały (więcej raczej o tym skąd, co i jak oraz że profesjonalna terapia w Ameryce środkowej to naprawdę tylko dla bardzo bogatych wybrańców...) to nie odpowiedziały na moje pytania. No nic, będę kombinować dalej ;)
"nie przyszło Ci do głowy że nie każdy obraca się wśród samej narko-patologii i może nie mieć takich znajomych w swoim otoczeniu" gratuluję umiejętności czytania między wierszami - tak w tym też rzecz, a nawet gdyby ktoś chciał/ potrzebował nagle mieć kogoś takiego w swoim otoczeniu to i tak z tego nie skorzysta - dlaczego? - "nikt nie wie, że ja mam problem z lekami" i niech tak pozostanie...
"Na moje to ona pyta o faktyczny potencjał substancji, uczciwie przyznając się do brakach w wiedzy - a nie z góry w ciemno zakłada, że ibogaina automagicznie odmieni jej życie" - tak, o to pytam - czy to tylko moja bujna wyobraźnia i nadzieja, że się naczytałam być może za dużo tego co nie trzeba czy rzeczywiście szansa...
Pamiętajcie, że to forum odwiedza wielu gości, ja też najpierw poświęciłam godziny na jego czytanie zanim zaczęłam Wam sobą zawracać głowę i zanim się w ogóle zarejestrowałam. Tworzycie tutaj, moim zdaniem, dla bardzo wielu ludzi miejsce opiniotwórcze i pamiętajcie, że oni będą tu zaglądać po to żeby szukać czegoś dla siebie - jeden drogi do lepszego naćpania się, a drugi drogi do wyleczenia się. Nie widzę sensu ignorowania jednych kosztem drugich - tym bardziej, że nie wbijam się w wątek dotyczący ekstrakcji, mieszania, hodowania tylko rośliny, która ponoć może pomóc w leczeniu tego wszystkiego - nie pomyliłam wątków :)
To jest to, o czym wspomniałam wcześniej - jestem o wiele bardziej w stanie zaufać WAM niż znowu lekarzom... Wy macie prawdziwą wiedzę, z doświadczenia, a nie tylko z książek i z kosmosu... Wy rozumiecie o czym mowa...
Także ten, ja do Ciebie jak do doktora profesora habilitowanego z najlepszego Uniwersytetu na świecie - zwanego życiem, a Ty do mnie jak do przedszkolaka - no cóż, niech będzie ;)
Szczerze? Obawiam się, że jestem starsza, może i nawet o 2 razy, od większości użytkowników tutaj tak więc... zlitujcie się i zrozumcie kolejną rzecz między wierszami - "nie mam już czasu i siły na zbyt długie i trudne drogi"...
Bo coś by się takiego wielkiego stało gdyby nagle coś, dla odmiany, poszło łatwiej? O to właśnie pytam - jest potencjał czy nie ma? Wierzyć w cuda czy cudów nie ma?
Jest tu ktoś z chociaż odrobinę podobnym przypadkiem? Co robił, czego próbował? Coś zadziałało?
Od razu iść na Suboxone czy coś jeszcze kombinować?
I pytanie które najbardziej korci... co bardziej doświadczony człowiek z problemem uzależnienia od opioidów zrobiłby na moim miejscu?...
I znowu wyszedł esej, a ja naprawdę nie chciałam tu pisać esejów - w pierwszej wiadomości musiałam jednak wyjaśnić w miarę szczegółowo jaki ze mnie "przypadek" (przecież mnie nie znacie i nic o mnie nie wiecie) - właśnie po to żeby zostać dobrze zrozumianą i dowiedzieć się czy to dobry pomysł czy... chcę wzywać straż pożarną do małej zapałki...
Na pożegnanie: to, że bierzesz więcej ode mnie nie znaczy, że miałaś w życiu więcej problemów ode mnie - nie przyszłam tu się z nikim licytować i takiej licytacji tu z moim udziałem nie będzie. Ciebie to nie naćpa, a mnie nie wyleczy :)
Moje życie nigdy nie było nudne :) Ale zrobiło się chore odkąd zaczął nim kierować ból i prochy na ból... Tyle
P.S. Nie o empatię tutaj chodzi - już ja doskonale wiem co zjebałam... Mogłam nie zapijać problemów i bólu napojem o smaku kodeinki.... Mogłam go też nigdy w życiu wcześniej nie poznać gdyby nie "lekarze"... Mi już nie chodzi o szukanie winnych. Nie chodzi o odsuwanie winy od siebie. Swojej części winy jestem świadoma. Tylko, że to czyja to jest wina bardziej nikogo jeszcze nigdy z niczego nie wyleczyło :) Szukam sposobów, a nie winnych. Pozdrawiam :)
PS; nie wiem czy słyszałaś / czytałaś o Kambo. Jest to wydzielina z amazonskiej żaby, którą aplikuje się na lekko przypalone punkty na ciele. Proces jest dosyć gwałtowny i lekko mówiąc, brutalny, ale wszystko trwa zaledwie 20 - 30 min. W tym czasie dochodzi do wymiotów / biegunki... jednym słowem ciało wyrzuca z siebie toksyny po przez wydalenie żółci. Następnego dnia czujesz się jak nowonarodzona. Przy odpowiedniej diecie możesz ten stan podczymać nawet przez dwa tygodnie ( moje doświadczenie ). Osobiście polecam cykl 9 tygodniowy z aplikacją raz w tygodniu.
Nie jestem do końca pewien czy jest to bezpieczne przy mocnym zespole odstawiennym, ale napewno byłoby wskazane gdy najgorsze już minie i człowiek jako tako może się poruszać / funkconować. Osobiście nie przerabiałem tego wariantu, ale podczas odstawiania fenibutu zdziałało cuda. ( w ciagu tygodnia zrobiłem trzy sesje )
Tutaj masz ogólne info odnośnie żaby http://www.ayahuasca.info.pl/kambo.htm
Jeśli masz jakieś pytania to pisz. Postaram się odpowiedzieć.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/fent400.jpg)
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej
Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/medmjaustralia.jpg)
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów
Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/politie.nl_.jpg)
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych
O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.