Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
gnije jak plesn
przed smartfonami i monitorami i gmo i rc-kami"
Ja zdecydowałem się na leczenie małymi dawkami Clonazepamu, tolerancja na benzo nie zwiększa mi się od 3 lat. Alprazolam odradzam, działa 4-6 godzin, zaś Clonazepam jest łatwiejszy do odstawienia i działa około 12h. Po klonie znika mi dp/dr i lęki, około 80-90% poprawy widzenia.
PS Oprócz dp/dr i lęków, masz inne objawy HPPD? Chodzi mi głównie o wzrok (widzenie "2D", gigantyczny śnieg optyczny, powidoki, starburst, halo, falowanie przedmiotów i tekstu, smugi za obiektami czy "zanikanie" obrazu jak długo się patrzysz w jeden punkt, np. patrzysz się w lustro na swój nos a po jakimś czasie mózg zaczyna myśleć, że wszystko wokół ma taki sam kolor, w efekcie - zaczynają "znikać" Ci oczy, brwi, usta, a jak mrugniesz wszystko wraca do normalności). Też mam ten wirujący punkcik, tylko u mnie jest on fioletowy. U innych ludzi na forum hppdonline.com zdarzają się też zielone i właśnie niebieskie.
Przykłady:
Dade6996 - HPPD to jest loteria, ktoś dostanie po jednym tripie na grzybach, kogoś trafi po 10 latach zabawy. Jeśli chodzi o przeciwdziałanie, to jedyne, co może pomóc to rozsądne dawki, odpowiednie odstępy między tripami i sprawdzone substancje. Czasami przechodzi samo, często zostaje na całe życie. Co do substancji to ludzie z HPPD najczęściej wymieniają: grzyby psylocybinowe, MDMA (MDA), LSD i często RCki (np. NBOMy, 6-APB itp.)
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.