Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1558 / 18 / 0
Re: HPPD
Nieprzeczytany post autor: Blefujesz »
po 2ch dniach fetopomieszanychumyslowo mam te hppd, w sumie podoba mnie sie to jou
  • 230 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: sportowiec »
Albo 90% ludzi wkręca sobie tu normalne rzeczy jako post psychodeliczne porycie albo mi starzy napierdalali LSD dordzeniowo jak byłem niemowlakiem. Moje objawy które miałem zawsze bez używania jakichkolwiek substancji (nawet alko):
1) Śnieg optyczny (w nocy, w dzień, ż zamkniętymi oczami, po prostu zawsze i wszędzie) + męty w oku.
2) Wrażenie poruszania się przedmiotów/całych obszarów w których utkwię wzrok i możliwość sterowania tym procesem.
3) Wyobraź sobie białą iskrę, pozostawiającą po sobie smugę, lecącą (szybko) po nieco spiralnym torze i znikającą jakoś po sekundzie to będziesz wiedział co widzę patrząc na niebo (w hurtowych ilościach, ale tylko patrząc w niebo za dnia, może chodzi o odcień czy coś).
4) Dostrzeganie obrazów w powierzchniach pokrytych drobnymi wzorami (ludzie, przedmioty, portrety itd.) i śniegu optycznym (formowanie z niego nawet trójwymiarowych ruchomych obrazów, na szczęście rzadko i w ciemności).
5) Przestrzenność płaskich powierzchni, ewentualne lekkie ich falowanie (w jednym miejscu robią się "płytsze", w innych "głębsze").
6) Kiedyś poruszające się przedmioty/ludzie pozostawiały za sobą smugi (takie jakby ciemne i przezroczyste), obserwowałem poświatę bijącą od przedmiotów i ludzi (takie coś jak lampa w nocy, co ciekawe tylko jak było jasno i nie wszystkiego na raz np. poświata od dłoni ale nie od bluzy, lub odwrotnie; tylko od suszarki stojącej w pomieszczeniu, a reszty przedmiotów nie itd). Ten 6 objaw występował rzadko, nasilił się po pewnych typach medytacji i ćwiczeń, po zaprzestaniu zanikł prawie całkowicie, zdarza się sporadycznie (max kilka razy do roku) i to jak jestem zmęczony (czyli wrócił do poprzedniego nieuciążliwego poziomu).
7) Jako bonus dodam, że mam czasem problemy z chodzeniem (tzn idę trochę zykzakując mimo 100% trzeźwości).

Dla dodatkowej informacji: czasem mnie łapią lekkie (naprawdę leciutkie) migreny, może to ma coś wspólnego? Ogólnie jeśli to jest faktycznie nienormalne to nie jest to nic strasznego i lajtowo się z tym żyje. Nie ma więc co srać pod siebie nawet jakby Wam tak miało zostać na zawsze :-) .
Autor pomysłu z braniem sody przed kodeiną, możesz wziąć kodę za moje zdrowie.
  • 2775 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: BS »
Przed atakami migreny może wystąpić tzw. aura objawiająca się zaburzeniami wzroku. Jeżeli jednak poza śniegiem optycznym reszta objawów występuje cały czas to może warto byłoby odwiedzić neurologa dla wyjaśnienia przyczyny, skoro na 100% nie jest to spowodowane psychodelikami?
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 230 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: sportowiec »
Mam to naprawdę od kiedy sięgam pamięcią (czasy przedszkola), jakby mnie to miało zabić już by mnie to zabiło :-) . Poza tym miałem niedawno badany wzrok, szczocha, krew + jakieś tam podstawowe badania neurologiczne i wszystko ok.

Migreny mam bez jakiś szczególnych objawów wizualnych, po prostu napierdala, czasem kilka dni. Wszystko co napisałem w pierwszym poście występuje niezależnie od ataków, napady migreny są rzadkie (nie częściej niż raz na parę miesięcy), ból utrudnia funkcjonowanie, ale go nie uniemożliwia (dlatego też nie biorę żadnych leków na to i piszę, że są lajtowe). Wspomniałem o migrenie bo cytując wikipedię "Śnieg optyczny najczęściej uznaje się za jeden z głównych symptomów powikłania migrenowego o nazwie przetrwała aura migrenowa bez udaru". Myślę więc, że może to się w pisuje w tą przetrwałą aurę (choć z drugiej strony migreny mam dopiero od 13-14 roku życia).
Ostatnio zmieniony 25 października 2010 przez sportowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Autor pomysłu z braniem sody przed kodeiną, możesz wziąć kodę za moje zdrowie.
  • 705 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bakoosiowy »
sportowiec pisze:
Albo 90% ludzi wkręca sobie tu normalne rzeczy jako post psychodeliczne porycie albo mi starzy napierdalali lsd dordzeniowo jak byłem niemowlakiem. Moje objawy które miałem zawsze bez używania jakichkolwiek substancji (nawet alko):
1) Śnieg optyczny (w nocy, w dzień, ż zamkniętymi oczami, po prostu zawsze i wszędzie) + męty w oku.
2) Wrażenie poruszania się przedmiotów/całych obszarów w których utkwię wzrok i możliwość sterowania tym procesem.
3) Wyobraź sobie białą iskrę, pozostawiającą po sobie smugę, lecącą (szybko) po nieco spiralnym torze i znikającą jakoś po sekundzie to będziesz wiedział co widzę patrząc na niebo (w hurtowych ilościach, ale tylko patrząc w niebo za dnia, może chodzi o odcień czy coś).
4) Dostrzeganie obrazów w powierzchniach pokrytych drobnymi wzorami (ludzie, przedmioty, portrety itd.) i śniegu optycznym (formowanie z niego nawet trójwymiarowych ruchomych obrazów, na szczęście rzadko i w ciemności).
5) Przestrzenność płaskich powierzchni, ewentualne lekkie ich falowanie (w jednym miejscu robią się "płytsze", w innych "głębsze").
6) Kiedyś poruszające się przedmioty/ludzie pozostawiały za sobą smugi (takie jakby ciemne i przezroczyste), obserwowałem poświatę bijącą od przedmiotów i ludzi (takie coś jak lampa w nocy, co ciekawe tylko jak było jasno i nie wszystkiego na raz np. poświata od dłoni ale nie od bluzy, lub odwrotnie; tylko od suszarki stojącej w pomieszczeniu, a reszty przedmiotów nie itd). Ten 6 objaw występował rzadko, nasilił się po pewnych typach medytacji i ćwiczeń, po zaprzestaniu zanikł prawie całkowicie, zdarza się sporadycznie (max kilka razy do roku) i to jak jestem zmęczony (czyli wrócił do poprzedniego nieuciążliwego poziomu).
7) Jako bonus dodam, że mam czasem problemy z chodzeniem (tzn idę trochę zykzakując mimo 100% trzeźwości).

Dla dodatkowej informacji: czasem mnie łapią lekkie (naprawdę leciutkie) migreny, może to ma coś wspólnego? Ogólnie jeśli to jest faktycznie nienormalne to nie jest to nic strasznego i lajtowo się z tym żyje. Nie ma więc co srać pod siebie nawet jakby Wam tak miało zostać na zawsze :-) .

Kiedy byłem w przedszkolu i szkole podstawowej miałem podobnie, jednak nie z takim nasileniem żebym szczególnie zwracał na to uwagę, do 15 roku życia miewałem również częste i dosyć silne bóle migrenowe. W ciągu ostatnich 4 - 5 lat miałem migrenę tylko dwa razy (raz jak się najarałem, drugim razem jak popiłem na zwale po pracy). Wszystkie te objawy zniknęły trochę wcześniej, tak jak bym z tego wyrósł.? Nigdy nie powiązałem tego z zaburzeniami percepcji, szczerze, nawet nie zastanawiałem się nad tym.
Ryyyyyyyba!
  • 355 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: lse292 »
pilleater pisze:
Chyba większość tych co wpierdoliła kilka razy rc ;]
A jakie konkretnie rc masz na myśli? mefedron itp?

Dopiero teraz znalazlem ten temat bo szukalem odpowiedzi co sie ze mna dzieje i juz wiem.
Niedawno ostro walilem mefa, myslicie ze to moze byc od niego?
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Moje HPPD siega juz skali, w ktorej kolory nie wygladaja jak kiedys (zwlaszcza w ciemnosci), obraz ziarnisty i niesamowicie ostry. Jak lecialem samolotem to ostrosc byla tak intensywna, ze myslalem, ze mi oczy posieka.
  • 2775 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: BS »
lse92 pisze:
A jakie konkretnie rc masz na myśli? mefedron itp?
Rozwijając skrót hppd otrzymujemy nazwę Hallucinogen Persist Perception Disorder. Hallucinogen oznacza tutaj narkotyki halucynogenne - psychodeliki działające agonistycznie na receptory serotoninowe (szczególnie 5ht2a). Pomyśl więc czy mefedron się do nich zalicza...
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Co nie zmienia faktu, że mef również siada na wzrok.
High, how are you?
  • 585 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
przecież mef jest dla niektórych użytkotkowników zabarwiony działaniem psychodelicznym
A siada na wzrok kurewsko
mef i metedron

Biore od jakiegos czasu rutinoskorbin i krople do oczu i zauwazylemn delikatne zmniejszenie sie hppd
rowniez mam detox od substancji psychoaktywnych
dobrze dac oczom odpoczac czasem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.