Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
bamboclat pisze:
grzybki w kubku zalewasz sokiem wyciśniętym z całej cytryny, czekasz 20 minut po czym zalewasz to wrzątkiem (możesz wrzucić torebkę z ulubioną herbatką wcześniej), cytryna 'zamienia' psylocybine w psylocyne więc masz więcej aktywnego składnika i teoretycznie powinno wejść bardzo szybko i mocno skracając nieprzyjemny bodyload i dolegliwości żołądkowe :) pozdrawiam
Po co mam zmieniać psylocybinę w psylocynę tylko po to, żeby zaraz potem ją zalać wrzątkiem i przyspieszyć degradację? Wprawdzie moja dziewczyna tak robiła i była podobnie zrobiona jak ja ale jednak niektórzy mogą widzieć tą różnicę (ją czasem tak chwyci mocniej jakaś tryptaminka ;))
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1049 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: noithai »
W odwrotniej kolejnosci, w odwrotniej, najpierw ciepla woda (nie ma potrzeby wyzszej nizli 65st. C. W tej temperaturze niemalze 100% psylocybiny sie rozpuszcza w wodzie. Pozniej dodajemy cytryne i po 15 min, siuup.
„Bóg chrześcijański jest okrutny i mściwy. Jeśli popełnisz błąd i nie żałujesz, skazuje cię na wieczne piekło. Wydaje mi się to tak niewspółmierne, że nie chcę wchodzić z nim w żadne układy” [Cabré]
  • 336 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: sqrczak »
a czy glukoza nie zaszkodzi psylocybinie czy psylocynie??
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2009 przez sqrczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczone przeze mnie na tym forum informacje oraz posty są bardzo sprytną fikcją literacką.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Czemu miałaby?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 336 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: sqrczak »
nie jestem chemikiem... wolę zapytać...
Wszystkie zamieszczone przeze mnie na tym forum informacje oraz posty są bardzo sprytną fikcją literacką.
  • 87 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: ototom »
kto pyta nie błądzi! ale raczej większość "domowych substancji chemicznych używanych w kuchni" nie za specjalnie reaguje ze sobą i czy będzie to marchewka czy grzyby ... heheh

a żeby nie bylo oftpu to wydaje mi się, że temperatura nie aż tak bardzo szybko rozkłada psylocybine i psylocyne, najlepiej było by to sprawdzić doświadczalnie ale jak wiadomo surowca szkoda :P

herbata grzybowa:
grzyby
zielona herbata 2 łyżeczki i więcej
miód

SMACZNEGO! :)
  • 1049 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: noithai »
ototom, nie trzeba byc chemikiem, wystarczy sprawdzic temperatury polropadu psylocybiny i psylocyny. Juz w 95st C. nastepuje deaktywacja czastek psylocyny, psylocybina rozpada sie w nieco wiekszej temperaturze. Tak jak pisalem w 65st. C psylocybina rozpuszcza sie wodzie niemal calkowicie - wiec po co grzac??
„Bóg chrześcijański jest okrutny i mściwy. Jeśli popełnisz błąd i nie żałujesz, skazuje cię na wieczne piekło. Wydaje mi się to tak niewspółmierne, że nie chcę wchodzić z nim w żadne układy” [Cabré]
  • 87 / 4 / 0
nie no jasne ... ja nie grzeje ... tzn. ja tego nie robię, dla ścisłości to grzybki zalewam chwilę wcześniej przygotowaną zieloną herbatą której z resztą i tak wrzątkiem nie zalewam ... z tym, że kiedyś zdarzało się, że spożywałem grzybki zalewane wrzątkiem i było wszystko SI i bez większych różnic w porównaniu do surowych
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Czy ktoś moze probowal przygotowywać herbatkę psylocybinową w matero razem z yerba mate? Głównie chodzi mi o to, jak grzybki łączą się z mate (czy nie ma przeciwwskazań) oraz o to, czy matero nie przesiąknie jakims aromatem grzybów.
High, how are you?
  • 87 / 4 / 0
mógłbyś sobie sam odpowiedzieć ... z matero oczywiście nic się nie stanie i nie widzę przeciwwskazań, kofeina + psylocybina normalnie normalna rzecz :p
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.