Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
695
63%
haszysz
404
37%

Liczba głosów: 1099

ODPOWIEDZ
  • 332 / 38 / 0
Blant z samego haszu to nie jest dobry pomysł. Raz że trzeba mieć sporo haki a dwa że sama haka pali się raczej słabo w blancie. Sam hasz bez dodatków najlepiej palić z fajeczki lub bonia.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M.
  • 236 / 1 / 0
No szkoda bo polubiłem haszysz tylko strasznie nie lubię palić z lufek... chyba będzie trzeba kupić zwykłą fajkę do "pykania" :cheesy:
  • 600 / 4 / 0
Kup dobre bongo, albo sam skonstruuj, a jeśli chcesz mieć bombę niekoniecznie z palenia, możesz rozpuścić w oleju i dodać do czegoś ;p
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 3898 / 238 / 0
Ale rada... doustnie musiałby ojebać w piździec tego haszu, żeby mieć dobry lot lol...
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 600 / 4 / 0
Parathormon pisze:
Ale rada... doustnie musiałby ojebać w piździec tego haszu, żeby mieć dobry lot lol...
THC z tego co mi wiadomo rozpuszcza się w tłuszczach, jeśli powiedzmy skrzywiłby się i wypił to na moje miałby większą pizdę niż z palenia, ale wolniej i równomierniej wchodzącą, w trakcie palenia natomiast są straty... nie mówię o ciastkach bo w takim przypadku to rzeczywiście musiałby dużo wjebać, poza tym skoro chciał kręcić czystego gibona z haszu to pewnie miał go więcej niż "w piździec"
  • 883 / 10 / 0
Blanty z haszu to marnotrawstwo.
THC doustnie jak najbardziej fajna sprawa. Długo trzyma na całkiem dobrym poziomie.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 3898 / 238 / 0
Hehehe to jak on chciał ukręcić tego czystego skręta haszowego? Taka rurka ulepiona z haszu na wzór bletki czy co? :D

aidisid - a próbowałeś kiedyś doustnie THC? Ja Ci powiem, że jak masz zerową tolerkę to się upalisz 2 lufami tematu (mówię tu o sorcie który tam kiedyś paliłem ostatnio). Ten sam temat ekstrahowany olejem słonacznikowym: 1g palenia : 50ml oleju i co? Długo, acz nudno i muląco... Może byłoby to dobre na jakieś bóle zębów czy coś, ale do bani trzeba byłoby tak ze 2g. Przecież to jest kolo 1000% mniej wydajna metoda...
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2012 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 600 / 4 / 0
Próbowałem w trochę innym wydaniu :D spaghetti z sosem który robił się z odrobiną takiego oleju, 1g wystarczył żebym tarzał się po podłodze ze śmiechu, a później żałowałem że nie mam więcej bo na gastro przygotowałbym sobie drugą porcję :D.
  • 4 / / 0
Powracając jeszcze do wątku bad tripu. Czasami, ale to rzadko, przy bardzo mocnych fazach pojawiają się różne schizy. Dla mnie najważniejsze wtedy to uświadomienie sobie że to tylko trawka i nic mi nie grozi- wtedy przechodzi, gwarantuje :)
  • 1053 / 75 / 0
polowka dobrego, dobrze przyrzadzonego haszu trzyma znacznie dluzej i silniej, niz ta sama ilosc spalona
Uwaga! Użytkownik zioloziolo jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.