I czy są groźne alergicznie, dla alergika jest jakaś odmiana, którą lepiej sobie darować? Na żywność nie jestem uczulony już prawie na nic ale za dzieciaka miałem akcje więc PTSD pozostało.
@yoshi420 Albinosy raczej są mocniejsze niż takie golden teachery. Jeśli zaczynasz przygodę to sobie zacznij od nich. Tu nie ma znaczenia jaki grzyb dla alergika, substancje są te same tylko w innym stężeniu, grzyby mogą wywoływać mdłości zanim się załadują. Poczytaj o lemonteku i najlepiej jest zjeść coś lekkiego ~3h przed tripem.
Jestem podjarany badaniami edukacyjnymi. Na 1 raz, ponieważ nie są najmocniejsze, zażyje 1,5g (suche). Celem jest poziom fazy bez halucynacji czy zbyt mocno utraty świadomości itp w razie w będę miał klona (skitrane 3 tab po 2mg do tego) ale raczej nie wezmę nawet jak będzie lekki bt
Na Sylwestra (lekko przed) akurat będzie gotowe
26 g suchego zbierzesz, super. Ja się będę cieszył jak wyjdzie mi z 20g będzie git (ok 200 mokrego)
A ja mam też 1 pytanie dotyczące hodowli. Być może nie zdążę zrobić całości procesu do świąt i będę musiał wyjechać akurat na granicy dnia "ścinki" (powiedzmy po 29 dniach od wystawienia kita) co zrobić w takiej sytuacji - lepiej ściąć te grzyby nawet jeśli trochę za szybko, czy nic się nie stanie jak je zbiorę nie po ok 30-31 dniach tylko po ok 40-45 dniach? Bo nie mogę kita zabrać ze sobą. Myślę tak czy owak ściąć, i wyłożyć na papieże spożywczym na półce jak wrócę ze świąt będzie suche. Aczkolwiek chciałbym mieć już na święta/sylwestra - może się uda.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.