I czy są groźne alergicznie, dla alergika jest jakaś odmiana, którą lepiej sobie darować? Na żywność nie jestem uczulony już prawie na nic ale za dzieciaka miałem akcje więc PTSD pozostało.
@yoshi420 Albinosy raczej są mocniejsze niż takie golden teachery. Jeśli zaczynasz przygodę to sobie zacznij od nich. Tu nie ma znaczenia jaki grzyb dla alergika, substancje są te same tylko w innym stężeniu, grzyby mogą wywoływać mdłości zanim się załadują. Poczytaj o lemonteku i najlepiej jest zjeść coś lekkiego ~3h przed tripem.
Jestem podjarany badaniami edukacyjnymi. Na 1 raz, ponieważ nie są najmocniejsze, zażyje 1,5g (suche). Celem jest poziom fazy bez halucynacji czy zbyt mocno utraty świadomości itp w razie w będę miał klona (skitrane 3 tab po 2mg do tego) ale raczej nie wezmę nawet jak będzie lekki bt
Na Sylwestra (lekko przed) akurat będzie gotowe
26 g suchego zbierzesz, super. Ja się będę cieszył jak wyjdzie mi z 20g będzie git (ok 200 mokrego)
A ja mam też 1 pytanie dotyczące hodowli. Być może nie zdążę zrobić całości procesu do świąt i będę musiał wyjechać akurat na granicy dnia "ścinki" (powiedzmy po 29 dniach od wystawienia kita) co zrobić w takiej sytuacji - lepiej ściąć te grzyby nawet jeśli trochę za szybko, czy nic się nie stanie jak je zbiorę nie po ok 30-31 dniach tylko po ok 40-45 dniach? Bo nie mogę kita zabrać ze sobą. Myślę tak czy owak ściąć, i wyłożyć na papieże spożywczym na półce jak wrócę ze świąt będzie suche. Aczkolwiek chciałbym mieć już na święta/sylwestra - może się uda.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.