23 września 2025Nautilius1 pisze:
Jeżeli masz zdrową wątrobę (lekomania może na to nie wskazywać, zrób sobie np. badanie ALT we krwi), zdrowy układ pokarmowy, nie miewasz
Dobrze wiedziec, ze nawet slepy by plesn wyczul i pewnie zauwazyl. I ze sie nie umiera jak cos spieprzy w growkicie.
Ja zamawiałem wielokrotnie na paczkomat i nigdy się nie bałem heh. Zresztą puki grzybki nie wyrosną a raczej piny się nie pojawią to wszystko jest legit.
Dla niepoznaki kup mikroskop i że niby nad tą grzybnia prowadzisz badania mikroskopem
19 października 2025Krysoniak pisze: Ej jak chce zamówić growkit do domu to nie ma się czego bać? chodzi mi o to że nie chce mieć jakiś potem problemów cn.
Grzybnia jest legalna, a grzybiarze nieoplacalni do ścigania. Słyszałeś kiedyś, żeby policja zatrzymała dealera grzybów? :)
Nie ma się czym martwić, minimum bezpieczeństwa wystarczy.
19 października 2025Krysoniak pisze: Ej jak chce zamówić growkit do domu to nie ma się czego bać? chodzi mi o to że nie chce mieć jakiś potem problemów cn.
Tylko najważniejsze - zachowuj się i bierz odpowiedzialnie! :)
Planuję kupić na początek grzybnię full-auto. Czyli dostaję w takim opakowaniu zamkniętym od góry taką grzybnię, chowam do pomieszczenia zacienionego (na jak długo trzymać do gotowości?) i kapelusze same wyrosną? Jak często otwierać box by wpuścić tlen? Oni dają instrukcje w tych sklepach?
Btw koleżanka na atomoksetynie (lek na adhd) też chce zacząć, czy zachodza interakcje zespół serotonionowy itp?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.