Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Wyczekałem kilka dni. Wodę z torby wylałem, na spód dałem ręcznik papierowy. Wietrzyłem przez dłuższy czas, trochę ustąpiło, choć nie do końca.

Dziś zebrałem. Załączam zdjęcia sprzed zbiorów i samych zbiorów.

To moje pierwsze, więc proszę o ocenę, czy wizualnie z tymi zbiorami wszystko OK? Nie mam na myśli ilość tylko wygląd.

Nie dodałeś zdjęcia, zrób to wrzucając je w załącznikach, edytując posta — CaF
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 118 / 43 / 0
@AllFather Nie zauważyłem Twojego poprzedniego postu - forum jest "trochę" zbugowane, więc na przyszłość nie obawiaj się wywoływać ludzi za pomocą "mention" - wtedy jest większa szansa, że zauważymy.

Fuzzy feet opada po zbiorach, potem przy suszeniu to już całkiem. Popsuje trochę smak, ale nie oszukujmy się - nie dla smaku hodujemy te grzyby xD.

Co do fotki ze zbiorów, zdecydowanie top 10 najdziwniejszych ( i chyba najbrzydszych) psilo jakie widziałem. Jak nie wyczuwasz pleśni to będzie okay. Najwyżej sobie je później wrzuć do kapsułek żeby nie musieć na nie patrzeć i smakować. Uważaj z dawkowaniem, bo takie dziwolągi potrafią być nieprzewidywalne.

Osobiście uważam, że jakikolwiek zbiór za pierwszym razem to już sukces - szczególnie, że skazany byłeś na growkita zrobionego przez kogoś innego, więc to zawsze loteria. Z pewnością dużo się nauczyłeś, a przy okazji masz grzybów na 2-3 dobre tripy.

PS: Fajne wzorki na talerzach, koniecznie coś z nich jedz w trakcie podróży :D.
  • https://herbsman.pl - Moja strona o etnobotanice i konopiach.
  • 268 / 63 / 0
Aż Leska się w oku kręci :korposzczur: %-D
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 6 / 3 / 0
Siema . Tak tylko pochwalić się wpadłem. Kilka cennych rad dostałem i bardzo dziękuję za nie . Mam w planach dalej rozwijać mykologiczne zainteresowania i wejść wyżej niż auto growkity... Ale do rzeczy.. Moje mizerne osiągnięcia do tej pory to : Malabar - 07.05. 280g Mazatapec - 03.06. 414g , 12.06. 127g , 22.06 144g . Najważniejsze by się nie poddawać i robić wszystko na spokojnie i z szacunkiem :)
  • 118 / 43 / 0
Wow, piękne.

Też niezłe wyniki. Daj znać jak Ci dalej pójdzie, szczególnie jak będziesz szedł w kierunku własnych ciastek. Gratulacje!
  • 6 / 3 / 0
Hmmm mam taką sprawę...

Kumpel kupił sobie growkita auto. Wyjaśniłem mu co i jak. Było okey puki mu się w nie pojawiły te jebane muszki (ziemiórki bodajże) . Nie opanował sytuacji i oddał tego trupa mi... Trzeci dzień ubijamy z żoną te latające kurestwa. Wiem jak się rozmnażają itp .. cała grzybnia to pole bitwy. Zresztą prawie nic nie zostało z niej tylko jakieś mutanty i jeden dosłownie jeden mały penisek(envy) się pojawił . I teraz co mam zrobić? Mam ochotę wszystko wysterylizować w szybkowarze i zaszczepić raz jeszcze . Czy jest sens ? Czy walczyć z robactwem . Na jajka i larwy nic nie poradzę .
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.