Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 32 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: djkwac »
a ja przeczytałem wszystkie 64 strony :D:D i powoli z fotek coraz lepiej je rozpoznaje.
dodam że na grzybach byłem dwa razy zaa pierwszym razem koło 80 bomba potężna naprawdę a za drugim razem z znajomym około60 i nic bo pewnie zebraliśmy te kołpaczki ponieważ one są bardzo podobne.
PZDR. dla małopolskowiczów spotykamy się w tym roku na turbaczu:D:D
a czy przypadkiem te kreski na kapeluszu to jest główna cecha w rozpoznawaniu czy to łysiczka?? jeżeli tak to jak się to przedstawia w grzybie małym, średnim, starym, suchym, wilgotnym. Czy są łysiczko podobne które też mają taką cechę??
Ostatnio zmieniony 29 marca 2007 przez djkwac, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik djkwac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jetrho-tull »
no w lesie napewno nie

no zdziwilbys sie mieszkam w andrychow malopolska beskid maly
grzyby unas wszedzie rosna w lesie ale nascieszkach
a i nabojsku pilkarskim sie pojawiaja na moim osedlu nie ale ukumpla,pacjet wychodzi z kladki 50mz psem i 50 ma to tyle w miescie
bo wysza jazda zaczyna sie w gorach a ze w naszym miescie jest ich2 400m to daleko nieczeba chodzic po kakrety, ale to tez chwilowo bo jak sie wiara zuci to po 2 dniach zwyczajnej trawy niewidac
grzyby lubia przynajmiej unas wilgotna sciulke iupodobaly sobie polnocne stoki jakos slanca nie lubiom wtedy sa takie ciemno bronzowe,lubiom tez rosnac w kepach tam sie znajduje przewaznie calymi rodzinami
rosna rowniez w innych kierunkach ale najbardziej nielubiom poludniowego azymutu sa tam jak sie juz znajdzie takie suchowate koloru kremowo zoltego unas rosna 4-5 rodzaji aje ja rozruzniam z nich3 reszta jest bardzo podobna nie liczcie na zlote namiary bo nikt wam nie da to tak jak wedkaz nie powie gdzie zanecil,a wierzcie czy nie mialem polanki 20m.kwadratowych i 5000 zaliczalem sztuk w 1 dzien
polecam leskowiec jest schronisko,kociez tez jest,bialom gorke inwald wszystkie stoki pulnocne do samego andrychowa,rzyki-przy wyciogu narciarskim
a dalej to korbielow.zubrzyca,zawoja kalwaria.zakopane ale go niepolecam jak korbielowa straszna komercja sie zrobila wiara na wierze a najspokojniej jest na leskowcu jestam chatka studecka sami klimatowcy 10zl doba no i jaskinie sa dozwiedzenia naprawde plenery przednie jedyny dojazd tam to przez andrychow wiec niema problemow zeby was jacys tubylcy nie nakierowali[pytac klimatowcow a nie jakis krawaciazy] a i mnie mozecie prosic o pomoc

no to 5 miechow i wio na polany zcheciom sie zmierze kto wiecej nazbiera ;-)

[ja pierdolę, człowieku, naucz się pisać tak żeby ktokolwiek mógł zrozumieć co piszesz! - najt]
Uwaga! Użytkownik jetrho-tull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: djkwac »
ziomek no trochu namotałeś!!! a co do leskowca to można i przez tarnawe iść to jest jakieś 30 km od wadowic pzdr.
Uwaga! Użytkownik djkwac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jetrho-tull »
tarnawa ciekawe
Uwaga! Użytkownik jetrho-tull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Anthaeli »
A w okolicach Lublina, gdzie są? Wie ktoś może?
Uwaga! Użytkownik Anthaeli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Żeby wokół samego Lublina były, to nie słyszałem, co nie znaczy, że ich nie ma. Na pewno bardziej na południu rośnie ich sporo (Roztocze). Tak bliżej Lublina, to podobno w okolicach Niemc (Niemców? Niemiec? wieś sie Niemce zwie), ale ile w tym prawdy to niestety nie wiem :-( Sprawdzę w tym roku pewnie.
Pewnie są, trzeba po prostu szukać, szukać, szukać...
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Anthaeli »
No ta wieś to wiem gdzie jest ;-) no a na roztoczu to tez slyszlam , kolega mieszka i mi opowiadal, ze tam cala wies grzyby je ;-) Dzięki za info, Adam :-)
Uwaga! Użytkownik Anthaeli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Jest ktos na tym forum z opola?? i zna jakiekolwiek miejscoweczki??
Uwaga! Użytkownik stefan z kambodzy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
Orientje się moze ktoś gdzie w okolicach Wrocławia można spotkać grzybki? We Wrocławiu znam jedno miejsce, ale teraz z tego co słyszałem to pełno psiarni tam się kręci w sezonie :|
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 42 / / 0
Wie ktos moze o łysiczkach w okolicach Kartuz, Żukowa?No jeszcze dobre 3 miechy i na zbiory;] Panowie
Uwaga! Użytkownik Maly1989 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.