Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3497 / 742 / 9
Jak na razie jest jeszcze preseason ale można zebrać już pierwsze sztuki. Poniższe znalezione wczoraj w nocy. A jak mogłem znaleźć je w nocy to wiedz, że coś jest na rzeczy. Najwyższy czas założyć sezonowy temat. Ktoś już też coś zebrał?
20160825_221208.jpg
20160825_221413.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2883 / 303 / 0
Pokolenie na mazowszu już od początku sierpnia fotografuję pojedyńczę sztuki więc myślę że w górach to sezon już trwa od dawna. Ogólnie lato jak na razie nam sprzyja. Zobaczymy jak jesień. Ja sam na łowy wybieram się na dniach!
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 62 / / 0
@Zgienty
No ładnie, na każdej łące można znaleść czy tylko na takich gdzie się pasą zwierzaki jakieś i wysoka trawa jest ?
Uwaga! Użytkownik cardimon2011 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2883 / 303 / 0
cardimon2011 pisze:
@Zgienty
No ładnie, na każdej łące można znaleść czy tylko na takich gdzie się pasą zwierzaki jakieś i wysoka trawa jest ?
Zwierzaki jak najbardziej wskazane chociaż rosną też już na starych zapomnianych łąkach.

A co do wysokiej trawy to zazwyczaj rosną w takiej. Ale sam mam miejscówkę gdzie rosną w dośc krótkiej (prawie jak trawnik). Jak jest wysyp wystarczy przełożyć głowę do ziemii i tylko same kapeluszcze wystają %-D
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 684 / 154 / 1
Ja byłem sprawdzić łąki pod koniec lipca i w pierwszej połowie sierpnia, nic nie znalazłem, teraz spróbuję jeszcze raz, bo od tamtego czasu średnia temperatura mocno się obniżyła i sporo popadało, także coś mogło urosnąć.
Ale sam mam miejscówkę gdzie rosną w dośc krótkiej (prawie jak trawnik). Jak jest wysyp wystarczy przełożyć głowę do ziemii i tylko same kapeluszcze wystają %-D
Zazdroszczę, serio xD To moja wymarzona miejscówka. Ja mam teraz tylko takie z wysoką trawą, gdzie jakiś chuj żmija może się czaić.
  • 3 / / 0
U mnie też są od połowy sierpnia, niestety nie mogę zrzucić zdjęć z aparatu bo zgubiłem kabel. Jak zacznę zbierać już teraz to na jesieni będzie ich mniej?
  • 260 / 3 / 0
Fajnie byłoby gdybyście podawali region, województwo itp. Przy okazji opisywaniu znalezisk.
  • 4024 / 375 / 953
To raczej standard w wątkach sezonowych :-)

Przy czym nalegać nie należy - każdy udostępnia tak szerokie info, jak uważa za stosowne.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 135 / 12 / 0
W górach wbrew pozorom wiele jeszcze nie ma. Dzis udało mi sie znaleźć pierwsze sztuki na łąkach, jednak na tyle ich mało ze jeszcze nie opłaca sie nic zbierać
  • 26 / 1 / 0
Spokojnie. Ja wybieram się w połowie miesiąca w góry, wtedy też będzie przypadać pełnia księżyca, a to jak wiadomo ma istotny wpływ. Jeśli jeszcze tylko pogoda dopisze to powinno już być dobrze. Póki co jednak sucho i gorąco aby coś urosło :(
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.