W przyszłości być może ustawa będzie przewidywać możliwość posiadania 4 krzaków i 30g marihuany.
Do czego dążę, te liczby wzięły się z tego, że po zasadzeniu np. 1 stycznia jednego automata, około 1 maja mam możliwość konsumpcji
Schematowo, 1 lutego dosadzam drugiego, 1 marca trzeciego, 1 kwietnia czwartego, 1 maja pierwszego który został wyjęty i mogę uzyskać ciągłość.
Ale wracając do meritum, jakie wymiary boxixa były by optymalne pod 4 automaty? Lampę HPS sobie wyliczę do wymiarów, wentylacją również się zajmę. Zastanawia mnie również czy inwestycja w małego growboxa do suszenia będzie dobrym wyjściem. Zależy mi na braku zapachu, może jakieś rady?
Wprawdzie nie wiem dlaczego akurat wnioskodawcy przedstawili 4 rośliny w projekcie ustawy ( uzasadnienie projektu tego nie precyzuje ) jednak to co piszesz nie ma sensu, a przynajmniej jeśli chodzi o 1 browbox / growtent / growroom.
I nie mówię tutaj nawet o ustawieniu cyklu dobowego bo mówisz o automatach.
Konopie potrzebują różnych warunków wilgotności na różnych etapach swojego życia.Sadzonka potrzebuje innych warunków , roslina na wegu innych a roślina na flo innych.Utrzymywanie w w późnej fazie floweringu warunków dla rozwoju sadzonki czyli ok 70% wilgotności to proszenie się
o kłopoty i zapraszanie pleśni i pasożytów.
Jeszcze ważniejszy jest odpowiedni dostęp do światła oraz pochodny do niego rodzaj samego spektrum. Musiałbyś dysponować naprawdę sporym growroomem / boxem aby zapewnić roślinom
odpowiedni dostęp do odpowiedniego światła.Odbiłoby się to tez na wydajności takiego growroomu gdybyś musiał zachować odstępy oraz nad wyraz kombinowac z zawieszeniem odpowiedniego oświetlenia.
Poza tym, po co dosadzać rośliny - przecież susz ci sie nie zepsuje żebyś musiał go uzupełniać na bieżąco.A zakładając teoretycznie ilość z z 4 krzaków bedziesz miał praktycznie tę samą czy to sadząc od razu czy sobie "dosadzając" - a biorąc pod uwagę powyższe co napisałem o wykorzystaniu miejsca to wręcz otrzymasz go mniej działając swoim sposobem.
Wracając do tematu automatów i ich ilości na m2.
To wszystko zależy od straina którego chcesz robić, jeśli jakieś karzełki to i 0,25 m2 można próbować , ale pewnie 0,50 m2 do 0,75m2 powinno być spoko.
Edit
Co do suszenia to właśnie robiąc rjeden strain i wszystkie rośliny jednocześnie możesz zrobić jedną ścinkę i wykorzystać growbox na suszarnię.Jeśli chcesz inaczej to możesz zbudować pudło z wentylacja i jakimś filtrem z maty do suszenia.Ewentualnie możesz wykorzystać mały growbox jako wylęgarnię i suszarnię, jednak to będzie najdroższa impreza.
Zakładając bowiem że główny growbox a raczej jego filtr węglowy będzie zajęty roślinami to bedziesz musiał w groboxie zainstalować osobny filtr co wiąże się z kosztami.
Proponowane 30g to proponowany art 62 ust.4
Proponowane 4 krzaki to proponowany artykuł 63 ust 4
30 g odnosi się do posiadania , a 4 krzaki sensownie rozgraniczają uprawę "dla siebie" od uprawy komercyjnej.
Pamiętaj że to 30g "na głowę" więc im liczniejsza rodzina pełnoletnia tym możliwości większe, tylko trzeba trzymać podpisane słoiki w razie przypału ;)
Dodatkowo - jeśli 30g to będzie ilość dozwolona to logicznie zmusza to do praktyczniej redefinicji "znacznych ilości" które podnoszą pułap sankcji do 10 lat i w praktyce
uniemożliwiają ścieżkę umorzenia.
Jednak masz rację że finalnie jest to dosyć dziwne. Jednak taka ustawa to byłby duży sukces i kolejny krok do pełnej legalizacji która by takie absurdy likwidowała.
4 miesiące od zbiorów to topy nie straca mocy tylko odpowiednio kiszone będą jej nabierać.
Nie baw się w bzdety małe boksy na które wydasz kupę siana tylko jeden wyjdzie ci on w o wiele
lepszym standardzie niż te 4 osobne.
Nie wiem jakich rozmiarów maksymalny box możesz zbudować, ale skoro chcesz 4 boxy 30x30
To spokojnie będzie box 60x60 i na luzie zmieścisz w nim 4 niewielkie automaty.
Poszukaj w sieci szybkich automatów.Na przykład robione właśnie przeze mnie Speed+ ,Creamatic Auto czy też seria 60 Day ( 60 Day Wonder , 60 Day Lemon ) od DNA Genetics.
Dla tych najszybszych zbiory będziesz miał w dwa miesiące ( już z marginesem bezpieczeństwa jakby się dziewuchy ociągały ) , co daje ci nawet miesiąc na suszenie i podkurowanie i w 3 m-ce masz kilkadziesiąt ( a jak ładnie pójdzie to i około setki ) gram palonka ( zakładam że pójdzie wspomniany setup - box 60x60 cm i 4 małe automaty w boxie ) . A co do oddawania słoików to nie kumam koncepcji, ale to pewnie jakieś Twoje osobiste warunki więc nie wnikam ;)
W słoikach mocy nie straci bardzo długo. Jedynie kolorystyka będzie się delikatnie zmieniać..
4 różne odmiany to już na bogato dla prostego grołera.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/fent400.jpg)
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej
Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/jalowki.jpg)
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie
Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.