Czy taka gleba jest dobra?? A może jest za kwaśna albo ma za dużo azotu albo coś w tym stylu, podpowiedzcie bo to ważne :]
1. Moim zdaniem moze byc za kwasna - urosna ale lepiej jakby mialy troche wyższe
2. Jest za duzo azotu przez co kwitnienie roslin bedzie sie przedluzało
Tak to wyglada moim zdaniem
A mam dla Ciebie zagadkę.
Nie widziałem tej kupy gnoju, nie mierzyłem jej ph, nie mierzyłem zawartości azotu w tej kupie gnoju. Nigdy nie sadziłem roślin na takiej kupie gnoju. Jak mogłem znać odpowiedz na to pytanie?
A mam dla Ciebie zagadkę.
Nie widziałem tej kupy gnoju, nie mierzyłem jej ph, nie mierzyłem zawartości azotu w tej kupie gnoju. Nigdy nie sadziłem roślin na takiej kupie gnoju. Jak mogłem znać odpowiedz na to pytanie?
a tak poza tym to dzięki za odp. gdzieś mi sie obiło o uszy żę będzie za dużo N i za kwaśno ale sie upewnić chciałem pozdro
tak bardzo ogólnie to mogłeś znać odpowiedź na to pytanie, bo przecież gnoj to gnój i co miało by w nim być takiego innego jak w innych gnojach xD chyba że sie mylam
nie potrafisz przeanalizowac takiego pytania? ^_^
Darksouled ma troche racje, wiec ignoruj go najlepiej ^_^
Jeśli obornik ma dużo azotu, a od za duzej ilosci azotu konopia kwitnie dluzej to oczywiste jest ze na kupie samego gnoju konopia bedzie miala w huj azotu.
Bezsensu jest zadawnie pytań do wszystkiego... większość z nich idzie łatwo rozwiązać zastanawiając się chwile nad nimi.
POZDRO
"Do wapnowania gleby czyli podniesienia pH do wartości optymalnych możemy się posłużyć dwoma rodzajami nawozów. Jedne zawierają wapń (Ca) w postaci tlenkowej (CaO) , a drugie zawierają wapń w postaci węglanowej (CaCO3) tutaj najpopularniejsza jest Kreda."
A co sądzicie o skorupkach od jajek wymieszanych z glebą ? jak myslicie czy zdażą się rozłożyć na czas?
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Na oczach policjantów sprzedawał narkotyki. Zaskoczony zatrzymaniem
Do transakcji doszło na oczach policjantów. 25-latek przekazał woreczek z narkotykami drugiemu mężczyźnie. Był zaskoczony zatrzymaniem przez funkcjonariuszy z warszawskiej Woli. Usłyszał już zarzuty.
Zwrot o 180 stopni. Polityk koalicji złożył niespodziewaną deklarację ws. marihuany
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany spotkał się z przedstawicielami stowarzyszenia Wolne Konopie. Wiceszef zespołu Ryszard Petru (Polska 2050-TD) powiedział, że jego celem jest wypracowanie akceptowalnych społecznie rozwiązań w tym zakresie. Nowe przepisy oznaczałyby zwrot o 180 stopni w polskim prawie.
Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025
Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.