Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 209 / 3 / 0
Wie ktos co sie dzieje z plynem od BASF? W sklepach zagranicznych brak towarow a tu wieksze ilosci moco podrozaly.
  • 171 / / 0
haps pisze:
Wie ktos co sie dzieje z plynem od BASF? W sklepach zagranicznych brak towarow a tu wieksze ilosci moco podrozaly.
http://talk.hyperreal.info/rynek-gbl-po ... l#p1290639
  • 21 / / 0
Witam.
BASF zaczął sprzedawać GBL tylko do produkcji.
Tzn że już nie odprzedaje go dystrybutorom a oni nie odsprzedają tego dalej.
Nie pytajcie skąd wiem.
rynek-GBL-pochodzenie-t38314.html#p1290639 - nie wiem co jest w tym linku ponieważ nie mam uprawnień ale doskonale wiem cjak wygląda rynek GBL;)
Pozdrawiam
  • 83 / 1 / 0
Polecacie zakup giebla przez allegro.. ?
a może by tak organizacja wspólnego zamówienia (lubelskie) :D ..
Uwaga! Użytkownik krasnal666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 3 / 0
to co pijemy? skoro to nie basf...? na allegro jest tania i szybka wysylka, działanie trudno powiedziec, niby ok
ban
  • 5774 / 1179 / 43
Słyszałem , że obecnie sprzedają chiński GBL ...
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3206 / 175 / 0
dojdzie do mnie niedługo GBL, to powiem wam czy dostałem "stary" GBL czy "nowy".
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
Powiem wam szczerze że Głupotą jest sprowadzać chiński GBL ponieważ jest z tym dużo problemów i więcej kosztuje.
90% gamma butyrolaktonu który jest w Polsce sprzedawany to Basf, teraz zostały tylko resztki magazynowe.
Swego czasu zamawiałem tonami teraz juz jest problem a wczesniej było kilkudziesięciu dystrybutorów.
Chiński GBL kosztuje zależnie od ilości ok 300% więcej(jeśli mówimy o 99,9%) i przewiezienie tego do europy wymaga pozwoleń, odpowiednich papierów itp
Możliwe że ktoś świadomie miesza butyrolakton z jakimiś innymi związkami ale to bezsensu, płaciłem za to naprawde małe pieniądze przeliczając ile wychodzi za Litr.
Teraz z chin musiał bym zapłacić 2-3 razy tyle.
Dlatego liczcie się z tym że niedługo ceny podskoczą nawet o 300%

Pozdrawiam
  • 83 / 1 / 0
szaleństwo...

co sądzicie o tym pomyśle zorganizowania wspólnego zamówienia z DOBREGO ŹRÓDŁA ?
tak czy siak, czekam na weryfikację z Waszej strony towaru od konkretnych sprzedawców.
Uwaga! Użytkownik krasnal666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 19 / 15
Moim zdaniem "weryfikację" organoleptyczną ciężko uznać za wartą sugerowania się nią. Powody są chyba oczywiste.

se7en, wydajesz się w miarę poinformowany. Jakie więc są Twoje wnioski odnośnie:
1. co przeciętny dzisiejszy użytkownik GBL w siebie wlewa (oprócz GBL)?
2. ceny podskoczą o 300%, OK, idzie to przeżyć, ale jak wtedy będzie wyglądać kwestia czystości?
3. mógłbyś przybliżyć, na czym polega "problem" z zamawianiem "ton" od dystrybutorów w dzisiejszych czasach?
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2013 przez WaWe, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.