Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 286 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: melon27 »
wziąłem na początek 0.5 ml GBL, to co zaobserwowałem to większa ochota do rozmów z ludźmi, czy bajera się poprawia to nie zauważyłem-może zbyt mała dawka
bałem się problemów az pamięcią i koncentracją, więc nie chciałem przesadzić,wróciłem do domu po 4 godzinach od zażycia i ciężkawo mi było zasnąć
kiedyś spróbowałem xanax i stwierdzam,że zawiera on w sobie większą prospołeczność niż GBL, ale opowiadając kawał na xanaxie go zapomniałem :-D, przy GBL zachowałem i koncentracje i pamięć-być może tu jestpomocne działanie dopaminy równoważace GABA, kutas też nie stal jak dziki, ale to impreza wśród znajomych, więc nawet lepiej ;-)
dzisiaj zjazdu nie mam no ale dawka przyjęta to 0.5 ml GBL, mimo żę 1 mg xanaxu już strasznie mną "potrząsało"
następna dawka to 0,7 ml zobaczymy jak będzie
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2009 przez melon27, łącznie zmieniany 1 raz.
;)
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
0.5ml? Placebo na 100%.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 286 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: melon27 »
vart na początek?
ja tu powiem, żę najbardziej cenie sobie wypowiedzi electrofreaka, a skoro gość mówi, że czuje 0.3 ml, dlaczego ja mam nie poczuć 0,5 ml?
nie chce stracić świadomości, wcoraj mimo 0.5 ml byłem pewny, że mógłbym prowadzić auto, ale tego nigdy nie zrobie, bo nie wiem na ile to iluzja
niektórzy mówią o gastrofazie na GBL-u, ja dzisiaj luzik, czuje się jak na redukcji-kalorie pod kontrolą, gastrofaze to mam choćby po witaminach z grupy B-wtedy to potrafie zassać :-)
a dodam, żę mam bardzo słabą silną wolę
;)
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sush »
0.5ml GBL = 0.8g GHB.
W zupełności wystarczy, by poczuć działanie.
Przy pierwszych zażyciach, zanim ustali się poziom enzymów odpowiedzialnych za metabolizm GBL do GHB, reakcje na taką dawkę mają indywidualny charakter, ale melon27 nie jesteś jedynym, na którego takie dawki działąją. Prawie gram GHB to na pewno nie placebo. Mój sex karzeł odczuł taką dawkę za pierwszym razem, podobnie jak i jego brat.

Nawet potem, gdy wzrośnie tolerancja, dawka 0.5ml GBL jest odczuwalna, chociaż preferuje 1.5ml w pierwszym rzucie + 1ml po 45 minutach. I nigdy więcej, no chyba, że chce iść spać.
"I don't necessarily agree with everything I think"
Andrew Eldritch
  • 750 / 10 / 0
Jak tam sobie chcecie. Wiele znajomych mi osób nie odczuwało w ogóle dawek poniżej 1.5ml. Zresztą ja tak samo. Dalej twierdzę, że to placebo, a jak nie, to tylko pozazdrościć ;)

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 447 / 19 / 0
odczuć można na luzie nawet 0.3ml na pusty żołądek
na pełny to i 2ml często nie czuję
  • 17 / / 0
(..przegląda notatki...)

- waga
- interakcje z innymi substancjami
- charakter indywidualnej reakcji na G
- model dawkowania (np 1 dawka na raz czy ta sama ilość przyjmowana stopniowo)
- set & setting
wszystko to może mieć wpływ na charakter doświadczenia z G.
Zawartość żołądka nie powinna mieć dużego wpływu na intensywność, ale na subiektywną percepcję doznania - bez dwóch zdań, do tego pusty żołądek zwykle przyspiesza" wejście" substancji.

Co do GBL na pusty żołądek:
GBL działa drażniąco na śluzówki. Na ściany żołądka zapewne też, ale żołądek na co dzień obcuje z kwasem. Jeśli już ktoś pije GBL (który, w przeciwieństwie do GHB, nie jest przeznaczony do spożycia, to przemysłowy lakton i rozpuszczalnik), to robi rozsądnie albo rozcieńczając go wodzie (minimum 1-1.5ml:250ml) i do tego popijając ten roztwór (wodą, nie piwem, lol) albo nalewając GBL do kapsułek i łykając.

Z tym, że *nigdy* na pusty żołądek.
Zawsze je coś wcześniej, bo chce żeby mu żołądek posłużył przez lata.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2009 przez Sush, łącznie zmieniany 2 razy.
Andrew Eldritch
  • 168 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Geezus »
vart pisze:
0.5ml? Placebo na 100%.
Powiedz to mojej koleżance, która mając w kubku 0,5ml i wypiwszy 1/2 tego kubka straciła przytomność kiedy chodziłem z nią po mieście. Naprawdę fajnie się nią niosło. ]odczyn biernackiego[/url], z tego co pamiętam koło 200 ;] )
W każdym razie, nigdy nic nie wiadomo.

melon27 pisze:
a dodam, żę mam bardzo słabą silną wolę
]
Zawartość żołądka nie powinna mieć dużego wpływu na intensywność, ale na subiektywną percepcję doznania - bez dwóch zdań, do tego pusty żołądek zwykle przyspiesza" wejście" substancji.
[/quote]

Według mnie ma wpływ, po obfitym obiedzie GBL wchodzi Ci na tyle wolno, że efekty wjazdu są słabe. Wtedy musiałem wrzucać większe dawki.

A teraz parę detali ode mnie - wczoraj pierwszy raz od równo 35 wrzuciłem giebla.
Przestałem zarzucać ze względu na problemy ze snem, bezdech, złe samopoczucie po.
Wbiliśmy z kolegami, wrzuciliśmy po 2ml do szklanki wody ruszyliśmy w miasto.
Czapa po 30 minutach całkowicie mi zeszła, a kumple byli pogieblowani w najlepsze - akcja, reakcja, spaliliśmy po lufce strasznie chemicznego skuna na łeb i do boju. I w tej chwili przyszło piękne połączenie głupawego śmiechu które przecinało się z uczuciem pogieblowej lekkości. Miałem wrażenie, że waga mojego ciała od stóp do szyi jest równa gramowi, podczas gdy bania waży parę ton i to on trzyma mnie jako balast przy ziemi.
Po paru fajnych akcjach, wróciwszy do domu przyszła pora na negatywne efekty:
- pierdolony bezdech trzymał mnie cały dzień
- serce wali jak szalone
- na skórze w różnych partiach ciała miałem strasznie swędzące i piekące punkty, przeszło po nocy (wcześniej myślałem że to od czegoś innego, ale widać że się myliłem)
- w nocy znów nie spałem

I to chyba na tyle. Póki co, mam jeszcze dodatkowych parę podejrzeń co do tej substancji. Ale zostawię je na później, kiedy będę mieć więcej informacji. W każdym razie powiem wam jedną ważną rzecz - nie trzymajcie tego w plastiku. I chuj z tym, że to topi tylko niektóre polimery - potrzymajcie sobie parę ml w plastikowej strzykawce przez parę dni, a potem zbadajcie węchowo/smakowo substancje. Skutki? Pachnie inaczej, smakuje inaczej, klepie inaczej i chuj wie jakie szkody wyrządza organizmowi. Strzykawka nie rozpuszczona, ale to nie znaczy że nie zachodzą tam żadne reakcje - zachodzą, tylko pewnie na tyle powoli, że wydaje się to bezpieczne.

Oj, znów się rozpisałem o pierdołach. ;/
Uwaga! Użytkownik Geezus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
W każdym razie powiem wam jedną ważną rzecz - nie trzymajcie tego w plastiku. I chuj z tym, że to topi tylko niektóre polimery - potrzymajcie sobie parę ml w plastikowej strzykawce przez parę dni, a potem zbadajcie węchowo/smakowo substancje. Skutki? Pachnie inaczej, smakuje inaczej, klepie inaczej i chuj wie jakie szkody wyrządza organizmowi. Strzykawka nie rozpuszczona, ale to nie znaczy że nie zachodzą tam żadne reakcje - zachodzą, tylko pewnie na tyle powoli, że wydaje się to bezpieczne.
Słodki jezu, no oczywiście, że GBL można bezpiecznie przechowywać tylko w specjalnych plastikowych pojemnikach. Żadne butelki po napojach czy strzykawki - GBL rozpuszcza plastik! Kto chce pić płyn z rozpuszczonym plastikiem? Sex karzeł trzyma swojego G albo w butelce od sprzedawcy, albo we flaszce po alko, albo w buteleczkach po poppersie. Szkło jest bezpieczne, można w nim przechowywać GBL bez obaw. Ale NIE W PLASTIKU. Tylko specjalny plastik nadaje się do przechowywania GBL.

(później poszukam jak się nazywają te plastikowe butelki, w których można trzymać GBL)
Andrew Eldritch
  • 750 / 10 / 0
@ Geezus.

No to mnie trochę zaskoczyliście z tymi dawkami. Pamiętam jak jedna moja koleżanka po 1.2ml zupełnie odpadła i myślałem że to przypadek skrajny ;p
GBL to zdradliwa dziwka. Świat bez gibla jest piękniejszy! :]

§h¶ôňgĽéĐ.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.