Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1997 / 120 / 0
25 maja 2020Lithi pisze:
Służba zdrowia. Uwielbiam swoją pracę %-D
Latwisz druki, czy od razu zapierdalasz konfitury? :mniam:
  • 233 / 2 / 0
Nic nie powiem, bo jeszcze zostawię użyte przeciwko mnie :)
  • 188 / 61 / 0
Konstruktor maszyn, inżynier. Obecnie odpoczywam od pracy po ciągu morfinowym, bo już za grubo było. Musiałem przystopować i zrobić detoks. Psychicznie jest masakra wytrzymać na trzeźwo i każdy dzień, każda godzina się dłuży jak wieczność w piekle, mimo że na codzień niczego mi nie brakuje jeśli chodzi o podstawowe rzeczy. Anyway, dzień za dniem, czekam cierpliwie na efekty moich starań życia na trzeźwo. Do opio-dołka mogę wrócić w każdej chwili, a na razie choćby z czystej ciekawości iść dalej i przekonać się co przyniesie los. Pozdrawiam.
  • 140 / 19 / 0
Programują systemy rozproszone
Uwaga! Użytkownik JanPawelSzlugi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / 2 / 0
Automatyk na statkach. Kilku miesięczne rejsy dają mi złudne poczucie kontroli nałogu... W domu walenie na maksa a w morzu przymusowy detoksik
  • 449 / 101 / 0
Korektor podręczników, praca zdalna. Wymarzona wręcz dla użytkownika opio %D
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 28 / 4 / 0
Mam firmę i robię artykuły zero-waste, obecnie też maseczki ofc
  • 64 / 5 / 0
Najmniej ambitna praca czyli w handlu. Innej opcji chwilowo z różnych powodów nie mam. Ale studiuję na "lepsze jutro".
  • 389 / 99 / 4
Ogólnie rzecz ujmując pracuję w przemyśle chemicznym. Aktualnie w firmie farmaceutycznej.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 3 / / 0
Własna działalność, zabezpieczam życie i zdrowie ludzi, oraz zajmuje się planowaniem finansowym. Drugi kontrakt w kancelarii prawno finansowej. Może ambitne, może nie. Finanse bardzo lubię i w nich siedzę :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.