Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Ogolnie gbl powoduje ostra hustawke emocjonalna, czy to radosc czy smutek odbieramy duzo bardziej wyraznie.
nie zwalalbym agresywnosci na GBL tylko na siebie ;-)
§h¶ôňgĽéĐ.
Skad ty takie madrosci bieresz? Mowisz ze po pijaku prawdziwe ja sie ujawnia? Znasz jakis ludzi dluzszy czas ktorzy w miedzyczasie zostali alkoholikami? Dopiero ujawnili swoje prawdziwe oblicze wg ciebie? Pierdolisz od rzeczy, kazda uzywcza wypacza zachowanie, a nalogowe wpierdalanie czegokolwiek tymbardziej.
I to nie jest nalogowo. Ja tego po prostu duzo wrzucam, dochodze do 10-20 dziennie (polewam 2-2,5 i jak troche schodzi to dolewam 0,5-1) ale robie przerwy, daje sobie Jezusowi zabierac, zeby nie kusilo. Nie cisnie mnie jak tego nie ma, a w moim przypadku szybko sie konczy, a nim zamowie kolejna butelke to mija z 3-4 tyg.
Nigdy nie przejawialem nawet znikomej agresji po alkoholu, ani zadnej innej uzywce. Ta po gbl to tez raczej wkurw i ewentualnie zbluzganie kogos inna agresja niz werbalna dalej jest nierealna z moim usposobieniem.
Od czasu regularnego ciagu giblowego mj spadla jakos u mnie w hierarch uzywek do ktorych czuje czesty pociag, lubie dalej zapalic ale raczej nie za czesto.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.