4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1233 / 11 / 0
Chlorowodorek VS siarczan
Murti-Bing zauważył, że użytkownicy tego forum dzielą mefedron na kilka gatunków. Po pierwsze, dzielą go ze względu na rodzaj soli. Tak wyróżnia się chlorowodorek mefedronu, siarczan mefedronu i mefedron zasadę (czyli postać czysta nie związana w sól). Ta ostatnia jest ciężko dostępna i istnieje niewiele informacji na temat jej stosowania, natomiast pierwsze dwie są szeroko dostępne. Pojedynek chlorowodorek vs. siarczan zdecydowanie wygrywa ten pierwszy.
- po pierwsze jest mniej szkodliwy dla organizmu
- po drugie lepiej się wchłania
- po trzecie jest mniej drażniący dla śluzówek nosa
- po czwarte nieco mocniej działa

Puder VS kryształ
Zwycięski chlorowodorek z kolei dzielimy na mefedron puder i mefedron krystaliczny. Jeśli chodzi o oralne przyjmowanie mefedronu to nie ma większego znaczenia, który z tych dwóch przyjmuje się. Przed wchłonięciem i tak obydwie formy muszą rozpuścić się w żołądku i w ostateczności wchłania się w r-ru. Natomiast w kwestii wciągania do nosa zdania są podzielone. Jedni wolą wciągać puder a inni kryształ. Puder mniej drażni śluzówkę nosa, z kolei kryształ ma jakby trochę mocniejsze wejście, ale to tylko subiektywne poglądy.

Barwa i zapach
Mefedron powinien być bezwonny!!!!!!!!!!
Mefedron powinien być biały!!!!!!!!!!!!
Zapach i zabarwienie mefedronu wskazują na to, że jest czymś zanieczyszczony i wasze życie może być w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Nie wolno konsumować kolorowego lub śmierdzącego mefedronu. Wadliwy towar najlepiej reklamować nieuczciwemu sprzedawcy i ostrzec wszystkich przed oszustem!. Nie chcemy powtórki z Haupt RC.
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2009 przez MaciekB, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 282 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: canabisman »
A co do tego zapachu, ja dzisiaj otrzymałem zamówiony wcześniej 1g mefa 99.9 % czystości (tak bynajmniej było napisane i na stronie i na opakowaniu) i pachniał odrobine "chemicznie", kolor jest biały jak śnieg : )
Wcześniej nie miałem styczności z tym rc więc czy to aby na pewno jest mef? bo ponoć nie powinien mieć żadnego zapachu?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by móc bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
E. Hemingway
  • 187 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dropson »
Wg. mojego doswiadczenia z paru sklepow rc (czyli znaczy sie nieduze), moge nie klamiac stwierdzic ze bezwonny mef mialem tylko raz, a czesciej mial wlasnie taki lekki chemiczny zapach troche jakby ryba, innym razem mi sie wydawalo ze pachnie wanilią. Za kazdym razem mef byl dobrej jakosci i zapewnial milego tripa.
Każdy moze być potencjalnym Growerem xD
  • 282 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: canabisman »
W takim razie wieczorkiem zapodam sobie 125mg na próbę, niestety doustnie bo mam zajebisty katar i nie chce sobie bardziej nocha dobijać tą chemią.
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2010 przez MaciekB, łącznie zmieniany 1 raz.
"Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by móc bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
E. Hemingway
  • 261 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ripperg »
Na mnie siarczan dzialal jakos mniej inwazyjnie, nie przypominam sobie skutkow ubocznych takich jak po HCL. Dziwi mnie ze siarczan kiedys byl popularny i latwo dostepny a o hcl bylo ciezko. A teraz jest na odwrot
Uwaga! Użytkownik ripperg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Mefa nigdy na oczy nie widzialem, ale jesli pachnie chemia to nic nadzwyczajnego.

Wiekszosc substancji ma jakis zapach, zwykle ochydnie gorzko-chemiczny.

Czasem otwieram szuflade gdzie trzymalem 4-ho-met to jeszcze czuje jego zapach.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1205 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: BSKY »
Moj pokoj caly jebie mephem :-D jak otwieram drzwi po kilku dniach nieobecnosci to az w nosie kreci.
A homet wlasnie mial wyjatkowo niechemiczny zapach i smak jak dla mnie, ale moze to kwestia indywidualna...

@ripperg: o jakich mocniejszych ubocznych skutkach mowisz jezeli chodzi o hcl? dla mnie jedyny rażący to ten ze szybciej schodzi :rolleyes: w calej reszcie siarczan znacznie ciezszy byl dla organizmu, przynajmniej dla mnie...
  • 248 / 3 / 0
No właśnie smród mefa czasem jest straszny, już się oduczyłem dowodem kreślić, po prostu nie da się pozbyć tego jebiącego fetoru. Mówie o krysztale, chyba najgorszy sort pachniał kiszonymi ogórkami! Z portfela jebało jak z beczki po kiszonej kapuście.
Moët Strawberries Cocaine Saint-Tropez
  • 261 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ripperg »
drobiv pisze:
@ripperg: o jakich mocniejszych ubocznych skutkach mowisz jezeli chodzi o hcl? dla mnie jedyny rażący to ten ze szybciej schodzi :rolleyes: w calej reszcie siarczan znacznie ciezszy byl dla organizmu, przynajmniej dla mnie...

Po krysztale coraz czesciej doswiadczam nudnosci, chwiejny krok, oczoplas. Po siarczanie nawet przy wiekszych ilosciach tego nie bylo, poprostu sie wylaczalem na 20 minut jesli wzielem troche za duzo. Przykladowo dzis: 3 dawki od ok. 24: do 7:00 po 70mg. Przy ostatniej straszne nudnosci i cisnienie 168/115. W tym wódka od 22 do 02
Uwaga! Użytkownik ripperg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 294 / 5 / 0
może to zemsta za niesłuchanie toniego montanty aka scarface'a? :rolleyes:
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.