Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 29 / 7 / 0
Siemanko. Mam pytanie, wie ktoś czy leżąc (w ciemnym miejscu, szczelnie zapakowane) orzechy nutmegu tracą swój potencjał?
Posiadam całe orzechy zakupione z MO jakoś na początku roku, do dziś leżały i właściwie o nich zapomniałem. Zastanawiam się, czy będą miały nadal swoje działanie.
Wiem, że rzeczy naturalne - zmielone - tracą swój potencjał dość szybko. Jednak mam nadzieję, że jeśli są całe, to będą i działające.
Ile najdłuzej przechowywaliście nutmeg który nie stracił w tym czasie swojego potencjału?
  • 32 / 12 / 0
Ja kiedyś znalazłem w szafce 2 orzechy sprzed jakichś 2 lat i działały równie dobrze co świeżo kupione, a z tego co pamiętam nie były nawet w nic zapakowane tylko sobie leżały luzem.
  • 29 / 7 / 0
To dobra wiadomość w takim razie. :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy Kanadyjczycy używają marihuany w miejscu pracy? Znamy wyniki badania!

Czy legalna marihuana w miejscu pracy to codzienność w Kanadzie? Nowe badania ujawniają zaskakujące dane na temat pracowników. Dowiedz się więcej!

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.

10 skutecznych sposobów na odstawienie marihuany – przewodnik krok po kroku

Marihuana, choć przez wielu postrzegana jako substancja rekreacyjna, może znacząco wpłynąć na codzienne funkcjonowanie. Regularne używanie zioła bywa sposobem na relaks lub ucieczkę od problemów, ale w dłuższej perspektywie może prowadzić do uzależnienia psychicznego, zmniejszonej produktywności, a nawet izolacji społecznej. Z czasem, nawyk palenia staje się coraz bardziej obciążający dla zdrowia fizycznego i psychicznego, wpływając na koncentrację, motywację oraz ogólną jakość życia.