Fluwoksamina (łac. fluvoxaminum) – organiczny związek chemiczny z grupy oksymów. Jest pierwszym na świecie lekiem przeciwdepresyjnym z grupy SSRI, silnym i wybiórczym inhibitorem wychwytu zwrotnego serotoniny. W dawkach terapeutycznych nie wywiera istotnego wpływu na układ dopaminergiczny i noradrenergiczny, nie działa również cholinolitycznie. Jest silnym agonistą receptorów σ.
Związek został zsyntetyzowany w 1971 roku przez laboratoria firmy Duphar, jednak do lecznictwa wprowadzony dopiero w 1983 roku przez koncern Solvay. Pierwszym krajem który zarejestrował preparat (maleinian fluwoksaminy) była Szwajcaria.
Witam,
szczerze mowiac nie wiedzialem, gdzie upchnac to pytanie - tak wiec mam nadzieje, ze stosunkowo dobry dzial wybralem.
Otoz od jakiegos czasu systematycznie zazywam Fevarin, na ulotce wyczytalem, ze podczas przyjmowania leku nie nalezy spozywac alkoholu czy tez substancji psychoaktywnych. I teraz moje pytanie: moglby mi ktos wytlumaczyc dlaczego? i przede wszystkim czym grozi spozywanie wyzej wymienionych specyfikow przy przyjmowaniu leku Fevarin?
pozdrawiam!
[Dział wybrałeś zgoła odwrotnie prawidłowy. Przeniesione z depresantów - leiche]
Dodano Wiki + strukturę - 909
Co do pytania to odsyłam tu: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=15604
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Podobno silny inhibilitor coś tam wybiurczy ,może podobne do paro
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
again and again
Nie wiecie może na jakiej zasadzie leczy pedofilie? :huh:
Co ciekawe substancja została wycofana z rynku USA przez producenta jak sprawca masakry w jednej z tamtejszej szkół okazało się że brał fluowoksamine. Sprzedaż spadła, a fluwoksamina zyskała złą sławę.
In 1999, fluvoxamine came under great public scrutiny after it was discovered that Eric Harris, one of the two teenage shooters involved in the Columbine High School massacre, had been taking the drug. Many immediately pointed fingers at fluvoxamine and its manufacturer Solvay Pharmaceuticals.[2] Sales fell, and Solvay withdrew the medication from the U.S. market in 2002.
again and again
Nie wiecie może na jakiej zasadzie leczy pedofilie? ]
pewnie zmniejsza strasznie libido, ruchac sie nie chce... seks jest bardzo wazna czescia zycia (wg mnie czesc tu piszacych to prawiczki i dziewicice majace problemy z tymi naprawe intymnymi kontaktami), a te prawie wszystkei, zabieraja to dajac tak wiele w zamian? nie sadze...
again and again
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej
Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy
Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem