Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 388 / 1 / 0
U mnie fluoksetyna dzialala zajebiscie przez okolo 4 miesiace taki luz , pobudzenie , i zero lęków , takie wyjebane na wszystko i dobry humor potem jakos przestala dzialac , bralem ja tez z fluanxolem i sulpirydem po tych 4 mies ale nawet to niepomoglo i zmienilem leczenie.
  • 38 / / 0
tomix: pij kawę do fluo, kofeina nasila działanie ssri. Poza tym to zależy co robisz na co dzień. Zauważyłem, że jak nie masz nic do roboty może czasami bardziej uspokajać, ale jak zaczniesz coś robić i się rozkręcisz to bardziej cie zastymuluje niż zamuli. Aha, jeżeli zamula Cie po większej dawce, polecam rozbić to na dwie dawki, jedna w rano druga w południe. Tak samo kolega który zwiększył z 40 na 60mg.
Uwaga! Użytkownik wentylator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 8 / 0
tomix pisze:
Od dłuższego czasu jestem całe dni senny i nic mi sie nie chce.
4 miesiace juz biore fluo 40mg.CIACH..................................
Da sie cos z tym zrobic czy po prostu trzeba sie szykowac do zmiany ssri?
A czy przypadkiem nie cpasz sobie dodatkowo na boku ~?
Sennosc po fluo przechodzi znacznie szybciej niz 4 miesiace
bierz na noc ... ? probowales ?
ew. zmniejszania dawki zamiast zwiekszania probowales ?
  • 260 / 4 / 0
1. nie
2. mnie seńnosc zaczela brac po 1.5 miesiaca, po tym jak skonczylo sie pobudzenie
3. tak
4. biorąc po uwage ze fluo jest slabe nie zamierzam zmniejszac dawek

po fluo generalnie mam problewmy ze snem, sen mocno plytki, ciagle sie budze
moze ta sennosc to skutek niewyspania?
  • 156 / 5 / 0
ciagle sie budze
moze ta sennosc to skutek niewyspania?
naturalnie
  • 260 / 4 / 0
to co mozna poradzic na ten płytki sen i ciągłe budzenie?
  • 38 / / 0
Jak śpisz w dzień to się nie dziw. Generalnie krótko po zjedzeniu ssri nastepuje lekki efekt jakby uspokajajaco-nasenny, dlatego radze podzielić na dwie dawki. Możesz spróbować brać na noc, ale niekoniecznie będzie lepiej. Jak masz od lekarza powinien przepisać Ci cos na sen, ewentualnie jakis słaby neuroleptyk o działaniu nasennym. Zresztą jest o tym cały wątek. No i jeśli o kawe chodzi - pobudza sporo lepiej niż bez ssri i wzmacniają się one nawzajem.
Uwaga! Użytkownik wentylator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 886 / 9 / 0
wyciszyć się przed snem oraz kłaść i wstawać o tych samych porach
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2011 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1530 / 9 / 0
Jeszcze można się przemęczyć i nie przespać jednej nocy do wbicia się w ten cykl.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 8 / / 0
czy ktos brał tramal na fluo?
chciałbym spróbować ale nie chce odkorkować :)

BTW: pseudoefedryna i kodeina działają zaaaaajebiście! można brać bezpiecznie a pseudoefedryna bardziej spiduje z fluo.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.