Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1499 / 239 / 0
@mietowy3 a o chuj tobie chodzi? Co ci nie pasuje z fluoksetyną?
  • 1927 / 183 / 0
@zburzony nie zawsze więcej znaczy lepiej. Skoro już brałeś taki miks, a nadal musisz się leczyć, to może nie warto wracać do czegoś co niekoniecznie się sprawdziło? Jeżeli Twój lekarz ma łeb na karku to mu zaufaj i tym razem spróbuj współpracować zamiast samemu ustawiać sobie leczenie. Pamiętaj też, że same leki raczej niewiele pomogą. Ważna jest też praca nad sobą, jakaś terapia czy wizyty u terapeuty / psychologa. Jak to się mówi - leki same z domu za ciebie nie wyjdą.
Take DXM and Be Happy
  • 1499 / 239 / 0
@Demis ale kto mówi że fluoksetyna się nie sprawdziła? Kilkukrotnie ją brałem i może na lęk się nie nadaje ale potrafi aktywizować a tego mi teraz potrzeba. Leki zamierzam brać do końca życia bo nigdy nie dopuszczę żeby było to źle jak przed nimi.
Terapia, psycholog? To nie dla mnie. A próbowałem. Pozostaje mi niwelowanie zaburzeń osobowości lekami, na ogół całkiem dobrze się to sprawdza. Ale dziękuję za troskę;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.