Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1675 / 270 / 0
@mietowy3 a o chuj tobie chodzi? Co ci nie pasuje z fluoksetyną?
  • 1941 / 193 / 0
@zburzony nie zawsze więcej znaczy lepiej. Skoro już brałeś taki miks, a nadal musisz się leczyć, to może nie warto wracać do czegoś co niekoniecznie się sprawdziło? Jeżeli Twój lekarz ma łeb na karku to mu zaufaj i tym razem spróbuj współpracować zamiast samemu ustawiać sobie leczenie. Pamiętaj też, że same leki raczej niewiele pomogą. Ważna jest też praca nad sobą, jakaś terapia czy wizyty u terapeuty / psychologa. Jak to się mówi - leki same z domu za ciebie nie wyjdą.
Take DXM and Be Happy
  • 1675 / 270 / 0
@Demis ale kto mówi że fluoksetyna się nie sprawdziła? Kilkukrotnie ją brałem i może na lęk się nie nadaje ale potrafi aktywizować a tego mi teraz potrzeba. Leki zamierzam brać do końca życia bo nigdy nie dopuszczę żeby było to źle jak przed nimi.
Terapia, psycholog? To nie dla mnie. A próbowałem. Pozostaje mi niwelowanie zaburzeń osobowości lekami, na ogół całkiem dobrze się to sprawdza. Ale dziękuję za troskę;)
  • 7 / / 0
po ajkim czasie znika u was lęk indukowany przez fluo? ja czekam 2 miesiąc i nie chce ustąpić, czy olanzapina w niskiej dawce może pomóc, tak proponuje lekarz
  • 1675 / 270 / 0
@olanzapina12345 u mnie minął po paru tygodniach, ale nadal spinam się bardziej niż bym chciał przy ludziach. Tak samo było kiedy brałem dawno fluoksetynę solo, objawy fobii społecznej zwiększone. Ale takiego stałego niepokoju nie odczuwam.
  • 1 / / 0
Hej,
Biore fluoksetynę jakies 4 - 5 tygodni.
Czy mogę łączyć ją z suplementem GABA z firmy NOW?
Pytałem psychiatry, ale on nie tego nie zna, jak stwierdził.

Przy okazji:

Na ten moment straszny leń w ciagu dnia. Zajadam guaranę, by nie leżeć w łóżku cały dzień.
Brak motywacji do pracy. Czy jest szansa, że ten leń się skończy, jak lek się rozkręci?

nie zakładaj osobnego tematu bez potrzeby @V44
  • 233 / 81 / 0
@Thand1967 szanse są nikłe. Serotonina to uczucie zadowolenia i akceptacja obecnego stanu - "jest dobrze, już mi wystarczy" w kontraście do dopaminowego "jest dobrze, chcę tego więcej".

Co do pytania o suplement to możesz, tylko nie wiem po co skoro GABA przyjęte w tej formie nie przekracza bariery krew-mózg.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.