ODPOWIEDZ
  • 142 / 4 / 0
Planuje w przyszłości wypróbować dużo różnych tryptamin i fenyloetyloamin. Po sytuacji, w której wjazd 4-HO-MiPTa zapewnił mi puls 190~ i pisk w uszach od wysokiego ciśnienia (nie był to wpływ paniki, czy 'wkręta') stwierdziłem że zawsze pod ręką będę miał coś w zanadrzu. Pytanie postawiłem już w wątku ogólnym tryptamin, ale tu chyba będzie lepsze na to miejsce.

Czy 5mg tranxene (dikalii clorazepas, pierwszy raz o tym słysze) nada się jako benzo do uspokojenia tachykardii przy niespodziewanie-agresywnym wjeździe którejś z tryptamin/fenyloetyloamin? Nie wiem w ogóle czy benzo samo w sobie ma takie działanie, ale zdrowy rozsądek podpowiada mi, że tak, a do beta-blokerów dostępu nie mam.

Bisocard znajdzie jakiś użytek? To chyba raczej do regularnego stosowania, a nie doraźnego?

Captopril będzie dobry do usunięcia ewentualnej wazokonstrykcji, ale sam w sobie chyba nie zbija pulsu. Nie spowoduje przypadkiem nagłego spadku ciśnienia w połączeniu z benzo?

Dodatkowo, wszelkie sugestie mile widziane :*)
jak Państwu minęła noc? pewnie wypiło się trochę, co?
nie proszę Pana, staliśmy się jednością ze wszechświatem i wiecznością
  • 3362 / 349 / 0
Jakiekolwiek benzo wystarczy.
  • 3206 / 176 / 0
Kaptopryl, Sedam (Bromazepam) 6mg. To wszystko. Ten Sedam da się podzielić na 4 części po 1.5mg, już jedna taka część wrzucona podjęzykowo pomaga na lęk.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
Chloropromazyna wydaję się być ciekawym remedium na niechcianego tripa.
Ktoś wie coś więcej, a może jest tu ktoś kto próbował?
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 142 / 4 / 0
Sedam? Niestety nie mam do tego dostępu, sprawie sobie za to clonazepam, który też dzieli się na 4 i uwielbiam go za cudowny miętowy aromat, bo czytałem że tranxene jest potwornie słaby. Chyba nie będzie wielkiej różnicy.
  • 642 / 18 / 7
Clonazepam słaby? %-D
  • 142 / 4 / 0
Tranxene słaby. Po 2mg kloniku, to ja zasypiam na 17 godzin :cheesy:
  • 642 / 18 / 7
Ciekawą opcją mogłoby być też 2M2B. Co prawda smak ochydny, ale wydaje mi się, że szybciej zaczyna działać niż jakiekolwiek benzo. Jednak ciężko to dostać. I dodatku w płynie co też jest plusem, bo z tabletkami na fazie różne przygody miałem. Tzn. nie raz ciężko było mi je połknąć. Choć moża też pod język. ;-)
  • 142 / 4 / 0
Szczerze powiedziawszy, to nie wiem jaki jest sens połykać benzo w takiej sytuacji, to tylko opóźni wejście o kilka/kilkanaście minut. Jestem przekonany że lepiej rozgryźć i trzymać pył pod językiem :*)
  • 272 / 6 / 0
FajnieJest pisze:
Jakiekolwiek benzo wystarczy.

Dokładnie.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.