Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: masturbator »
wojna polsko ruska
my plaything
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 75 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yto »
jak dla mnie np. Pulp Fiction ale są setki filmów przyjemnych do oglądania w tym stanie:) generalnie to lubię oglądać po zjaranemu filmy, które już znam bo jak palę i oglądam coś nowego to na drugi dzień mało co z niego pamiętam...
  • 59 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: naur »
Sin City i Simpsonowie, serial.
RELATIONSHIT
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sarrum »
Palenie przed oglądaniem samemu filmu to imho najdziwniejsza rzecz pod słońcem oO
Gorzej palenia nie można zmarnować.
  • 59 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: naur »
sarrum pisze:
Palenie przed oglądaniem samemu filmu to imho najdziwniejsza rzecz pod słońcem oO
Gorzej palenia nie można zmarnować.
Zgadzam się, ale na zejście zawsze można coś oglądnąć. A jak już, to najlepiej właśnie jakiś odcinek Simpsonów - krótki i w ogóle, nie zabiera aż tyle "tego" cennego czasu, a multum rzeczy w nim jest.
RELATIONSHIT
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Evey »
Polecam zdecydowanie film Stay. To o takim psychiatrze i jego pacjencie, z początku wydaje się nudny ale póxniej totalne nieogarnięcie, nie wiesz czy to jakiś Twój trip czy to film, nie ogarniasz ocb ;D Ja oglądałam ten film totalnie zjarana i dojebana acodinem. Na prawdę polecam.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Atakmaniaka »
a ja lubie http://www.youtube.com/user/discoveryne ... end=2&ob=4

jako że telewizora nie posiadam, to po paleniu ogladam właśnie takie programy :)
Uwaga! Użytkownik Atakmaniaka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / / 0
Generalnie nie lubię oglądać filmów po mj. Może dlatego, że zawsze oglądam w wersji ang z polskimi napisami, które mi się często gęsto rozmazują... ^_^
Polecam Harolda i Kumara dwie części, Miasto Zaginionych Dzieci :nuts: no i może Bękarty Wojny- za mnóstwo smaczków i kilka języków- co mnie urzekło :-D
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Ojciec chrzestny calkiem sie nadaje. Oprocz zjary to gbl :) Ale tylko jedynka, najlepiej zbudowany klimat.

Mindfucki sie nie nadaja zupelnie, chyba, ze znajdziesz jakis mindfuck o zjaranych murzynach ^^ Najlepiej cos smiesznego, pasujacego do klimatu. Avatar calkiem niezle sie wkrecal, aczkolwiek nieraz mysli odbiegaly od filmu
Feel free. Of me.
  • 232 / / 0
Nieprzeczytany post autor: GonzoAlfonzo »
"Nagi Lunch". Po filmie bałem się cokolwiek napisać na klawiaturze bojąc się że owa klawiatura przemieni się w jakiegoś robala %-D
Wszystko co napisałem powyżej to fikcja literacka. Elo Elo 5 dwa zero.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.