Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1611 / 34 / 0
szczególnie jak laska dostaje srebrną łyżeczkę i zadanie: "Żryj" ^_^
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 222 / / 0
osobiście rzadko oglądam filmy na fazie, głównie z tego powodu że pochłaniają całą faze i wymagają koncentracji przed dłuższy okres czasu.
po zjaraniu bardziej pasują mi seriale:
-family guy
-american dad
-king of the hill
-the office
-weeds
- itp itd ;)

jak już oglądam jakiś film to raczej przez pierwszą połowę filmu 1-2 piwka, a dopiero później gdy jestem już wkręcony w klimat zaczynam palić.
polecam film pt "lokator"
Uwaga! Użytkownik mr_obscene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
nie ma to jak "miodowe lata" xD teraz lecą od poniedzialku do piątku na polsacie jakos rano to pare razy zdarzyło mi sie obejrzeć...
Albo coś na inny klimat... Dr house... akurat ściągam
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
to jest nawet calkiem spoko musze stwierdzic
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 165 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norman »
jak juz cos ogladam, to mam wczesniej obczajone, nei mam czasu na bezproduktywne gapienie sie w ekran, chyba, ze mam posobotnie pierdolniecie w glowe, jak dzis.
nie lubie amerykanskich komemedii i komedii romantycznych, kurwa jak one mnie irytuja. i dzaki czan.
  • 11 / / 0
Filmy Kusturicy to godna pozycja, nie tylko na zbaku(Arizona Dream, Czarny kot, biały kot, nie na odwrót, Obiecaj mi!, Underground, Życie jest cudem).
Easy rider vel Swobodny jeździec Dennisa Hoppera(jedna z głównych ról).
Baśń o ludziach stąd polski projekt kabaretowy, odskocznia od typowych filmów ;]
Do tego Full Metal Jacket, Piraci z Karaibów, Predator, Where The Buffalo Roam, Żywot Brayana(i inne z grupy Monty Pythona).
Uwaga! Użytkownik elmagico nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
Easy rider vel Swobodny jeździec Dennisa Hoppera(jedna z głównych ról).
niech mi ktos wyjasni czemu sie tak wszyscy jaraja tym filmem?

jest juz przeciez watek "porozmawiajmy o filmie", tam sa umieszczane wszelkie godne uwagi pozycje, co za roznice ze "na zjarke"? chyba ze ktos "na zjarke" oglada how high i cheech and chonga tylko :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
zdecydowanie cheech & chong, najlepsza pierwsza część - up in smoke, niszczy i zamiata :-D
  • 11 / / 0
greenz pisze:

niech mi ktos wyjasni czemu sie tak wszyscy jaraja tym filmem?
Oprócz tego, że film ma ciekawy klimat i jest taki no powiedzmy 'niebanalny' to nie wiem czemu się nim jaram,ale jednak sie jaram.
Uwaga! Użytkownik elmagico nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 925 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
obejrzyjcie np. "Pusty Dom" (Bin Jip).
Nie wiem jaki jest sens oglądać na zbaku komedie o jaraniu. Na trzeźwo są raczej żenujące, to oglądacie na zbaku, żeby jednak się pośmiać?
Preferuję dramaty, można się wczuć i wzruszyć ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.