ODPOWIEDZ
  • 3127 / 27 / 0
Ja do festiwalowych stoisk nawet nie zajrzałem, bo tuż pod moim obozowiskiem rozłożyli właśnie swój chaishop wspaniali Izraelici, sprzedający po 4 ojro najlepsze żarcie jakie jadłem w życiu, a w sumie można się było nawet najeść połową porcji. Kolejek nie uświadczyłem, bo wystarczyło się zapytać, o której będzie posiłek :-)
Niestety nie mieli tam wegańskich potraw, wszystko z serem lub jajkami.

Tak czy inaczej jeśli ktoś w przyszłym roku miałby dylemat SUN vs Ozora, polecam SUN. Ozora umarła.
High, how are you?
  • 414 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Nie wybiorę się tam raczej więcej. Takiej komerchy, nawet na poziomie ułożenia przestrzennego nigdzie nie widziałem. Bawiłem się dobrze ale ja się zawsze dobrze bawię. 70 euro to maksymalna cena za ten festiwal. Jutro zedytuję i rozwinę co, jak i dlaczego ale teraz napiszę tyle: Wiecie, że grał tam jednego dnia nad samym ranem Simon Posford ale nie dali tego w ulotce bo to miała być niespodzianka?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.