ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Jedziemy na SUN ze znajomymi i mamy jedno wolne miejsce w samochodzie. Szczegóły do uzgodnienia ;]
  • 1456 / 19 / 0
@yuiko, wysłałem Ci maila kilka dni temu.

Ogólnie to stwierdziłem, że wolę SUN niż Boom, więc teraz kombinuję jakby najlepiej i najtaniej tam dotrzeć.
Jedzie ktoś pociągami/autobusami? Może zbierzemy jakąś wspólną ekipę? Ja jeszcze nie mam biletu na sam festiwal, jest jeszcze kilka dni na decyzje, ale chciałem wcześniej ogarnąć jakiś pewny transport.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 4 / 0
My z Tryptaminkiem i aired mamy już ogarnięty transport, ale chętnie się spotkam (nie wiem jak moi kompani) z ludźmi z h jadącymi na S.U.N.
W zachodu krwawych, ostatnich promieniach,
Pragnący śmierci — nie czekam już na nic.
I znów dzień wstaje, brzask bije z otchłani,

Powraca męka codzienna istnienia.
  • 104 / 4 / 0
Spotkanie na SUN to fajny pomysł i przede wszystkim mniej przypałowy, niż spotkanie na Woodstocku :P.

@kfs: też jeszcze nie mam biletu, bo nie wiem, czy na 100% będę miał czas, ale jeśli będę jechał, to najprawdopodobniej pociągiem, oprócz stopu to chyba najtańsza opcja.
Ściemnia się.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.