Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 927 / 5 / 0
nie dla psa klony :-)
SkręciłemZapaliłemTakJakPanBógPrzykazał
PotemSłowaDoZiomkaWOparachZeSkrętówByUważał
NaCoNaWszystkichKonfidentów
NaKurewskąRasęPrzyczajonychAgentów
PozdrawiamWszystkichZielonychKonsumentów
  • 658 / 10 / 0
klony nie ale...
"Ponieważ u psów czy kotów z padaczką zawsze istnieje ryzyko wystąpienia ataku padaczkowego, bardzo ważne jest aby pod ręką, gotowe do natychmiastowego użycia były leki hamujące drgawki (najczęściej poleca się diazepam lub midazolam)" (http://www.weterynarz-lancut.pl/?inform ... -psow.html) :gun:

Pozniej pies sie uzalezni od midazolamu i co zrobic? :-D

edit: i dalej jest napisane ze to jest w formie wlewek ;)
All I can do is just pour some tea for two
And speak my point of view,
But it's not sane...
  • 36 / 2 / 0
jest jakaś substancja która niweluje działanie tej zasranej atropiny w bellergocie?
Uwaga! Użytkownik vitalis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / 2 / 0
Wiecie może jak wyciągnąć od farmaceuty bellergot? Dzisiaj byłam w aptece i powiedziałam "Czy mogła by Pani Magister sprzedać lek bellergot" ale nic z tego :( powiedziała, że tylko na recke....

Jak okręcić aptekarza, żeby mi to wydał bez recepty?
  • 825 / 14 / 0
Sie zależy na kogo trafisz tak z ulicy, w 80 % NIE.
Wybierz sobie apteke z jakimś kłapouchym za ladą i poczaruj go trochę ;-)
Taką miałem zakompleksioną farmaciarę która dwa razy wydała mi baclo :-D
  • 625 / 28 / 0
całkiem fajnie uspokaja ten fenobarbital, zaaplikuje sobie miks z pst
szkoda że nie mam czystego preparatu tylko krople milocardin z bromoizowalem bo bym puknął ten specyfik
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 36 / 2 / 0
januszgarlacz pisze:
szkoda że nie mam czystego preparatu tylko krople milocardin z bromoizowalem bo bym puknął ten specyfik
jest u ciebie milocardin w aptekach? ja obleciałem 7 aptek u siebie i w każdej mi mówili, że leku już nie ma w hurtowniach a jedna babka powiedziała, że zaprzestali produkcji :-(
Uwaga! Użytkownik vitalis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
milocardinu juz nie ma jest czysty luminalum 100mg ze samym feno. Ile mozna tak wziac tego za pierwszym razem? Balem sie wzialem tylko 100 potem dolozylem 50. ale tylko czulem lekka popre nastroju tylko i sennosc (choc jest to taka jakby przyjemna sennosc). Wczesniej bralem benzo wiec mnie chyba nie trafi jak wezme 300? I czy po paru dniach ta sennosc ustepuje i jest tylko euforia? taka jak po klonie z pocztku brania byla naprzyklad? Mam pytanie co do tego weterynarza za wizyte i tak sie placi rozumiem wiec czemu tak kombinowac a nie zalatwic se leku na lewo na to samo jesli chodzi o hajs wyjdzie chyba
luminal_100
  • / / 0
Panowie i panie byłem wczoraj u weterynarza bo chciałem klony pokazuje mu pake a ten mi mówi że da mi zamiennik tego leku dla zwierząt i dał phenoleptil myślę ale hujnia wyszedłem patrzę a to fenobarbital po 50mg dał 2listki po 10szuk za które oczywiście zapłaciłem i to wcale nie tanio bo 28zł . Długo nie myśląc poszedłem do apteki i pytam ile ten lek może kosztować to powiedzieli mi że to co mam nie jest lękiem zarejestrowany dla ludzi i można dostać to tylko u weterynarza jak bym wiedział co to jest to bym wolał od niego luminal bo 10tab po 100mg kosztuje 6.50 ale i tak maryska jest super. :)
  • 606 / 8 / 0
Od rana boli mnie serce, 3 doba bez snu, więc postanowiłem przyładować bellergotu (terapeutycznie sie wie :D)

Poszło 7 tab pod język i jest lepiej. Ten lek naprawdę delikatnie uspokaja, nie uwala i można go brać przy ludziach bez ryzyka że zacznę niewyraźnie mówić czy przysypiać ;)

Ulga jak sto, płaszczyk spokoju

Wezmę jeszcze 5. To już nie będzie terapeutyczne, ale będzie lepiej

PS; wyraźnie widać tolerkę krzyżową z benzo. W czasach kiedy miałem dość dużą, bellergot nie dawał takiego działania nawet przy 20 tabl.
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.