Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 117 / 2 / 0
Alkoid fagina która znajduje sie w bukwi, działa narkotycznie z tego co wyczytałem. Próbował ktoś? Ja właśnie ide zbierać do lasu. Bukwie smakują jak migdały, czyli jak dlamnie bardzo dobre. Wypowiadajcie sie.

scalenie

Wróciłem z lasu. Nazbierałem dość sporo, myśle że będzie ze 150 bukwi. Teraz łuskam. Na początek zjem 30. Mam nadzieje że się nie potruje.

scalenie

Zjadłem 33 nasiona o 14:12. Jak do tej pory nic się nie dzieje. Może za mało, albo wystapiła tolerancja. Wcześniej zanim sie dowiedziałem o faginie, jadłem bukiew dla smaku. Smakuja jak orzechy/migdały.

scalenie

Około 15:28 zjadłem jeszcze 30. Jak narazie jestem troche otumaniony, nie jestem pewien czy to przez nasiona. Kontynułuje badania.

scalenie

Dorzucanie na nic się zdało. Jutro weznę 60 na raz, może wtedy pojawia sie efekty
Ostatnio zmieniony 30 października 2013 przez Fatmorgan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: jak widać
Uwaga! Użytkownik theybugme jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 6 / 0
A czy przed testami poszukałeś informacji o ewentualnej toksyczności tej substancji? Jeśli nie, to lepiej to zrób, bo nigdy nic nie wiadomo, a bezpieczeństwo przede wszystkim. No i ciekawi mnie, czy ta substancja może wywołać jakikolwiek efekt narkotyczny, ale jeśliby tak było, to czy nie byłoby już od dawna wątku o niej?
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 117 / 2 / 0
Te nasiona sa jadalne. Po uprażeniu alkoid znika, i można jeść bez skutków ubocznych. Pozatym sa bardzo pożywne. Fagina nie jest tak bardzo toksyczna. Tak czy inaczej jutro ciąg dalszy testów.

Scalono. dsn

O godzinie 12:07 zjadłem około 146 łuskanych nasion. Działanie na granicy placebo. Troche jestem oszołomiony, ale lekko. Teraz zjem 283 bukwi.
Uwaga! Użytkownik theybugme jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 6 / 0
I jak tam dalsze testy? Jestem ciekawy efektów.
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 416 / 0
Gdzie wyczytałeś o narkotycznym działaniu owego cuda ?
Chętnie rzuciłbym okiem na źródło
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 478 / 21 / 0
Ignis pisze:
narkotycznym działaniu
>to uczucie gdy czwarty raz pod rzad czytajac ten watek nic sie nie dowiadujesz o narkotycznym dzialaniu owego cuda
>to uczucie gdy OP poskapil nam nawet pojedynczego linka
Uwaga! Użytkownik szalonykot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 117 / 2 / 0
Witam po dłuższej przerwie. Niestety nie moge wklejac linków ani żadnych tekstów, ponieważ pisze z telefonu. Ale nic straconego, ignis pokombinuj w duckduckgo z kombinacjami haseł :fagina, owoc buka, fagina działanie narkotyczne, fagina halucynacje:. Bardzo łatwo znajdziesz informacje na ten temat. Co do moich testów: po ostatniej dawce, owszem czułem sie inaczej, byłem troche oszołomiony, postrzeganie było subtelnie zmienione. Po jakimś czasie źle się poczułem, i zwymiotowałe. Po czy nastapiła szybka poprawa i czułem się już ok. Wieczorem w ciemnosci, gdy skupiałem wzrok na jednym punkcie, zdawało się coś formować, niby halun. Ale to wszystko wymaga jeszcz badan, ewentualnie testów. Także jak ktoś nie ma przeciwskazań, to może pobróbować. Ja narazie pasuje. BTW czytałem, że napar z liści bukowych działa oszałamiajaco, ale to na przyszły rok.
  • 4807 / 265 / 0
a może to działa oszałamiająco, nie halucynogennie
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 459 / 2 / 0
Przypuszczam, że gdyby to było aż tak zajebiste to już dawno gimby by tych bukwi szukały.
Ale próbujcie, próbujcie ku chwale ojczyzny. :finger:
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).