ODPOWIEDZ
  • 1066 / 158 / 0
jak znajdę chwilę to tak napiszę. ale polecam przejrzeć temat Doping Mózgu w dziale zdrowie.

tam jest post PRZYŚPIESZONA REGENERACJA MÓZGU tam będziesz miał wszystko
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 43 / 1 / 0
Siemka,

No więc postanowiłem że zatostuje wam wiadomość, którą wczoraj dostałem od mojego ziomka:
"N-Acetylocysteina (NAC)
dawka to 600 mg normalnie ale w kolosalnych dawkach (paracetamolu - przyp. red. xd) nie ma się czym martwić, mógłbyś pomyśleć czy by kiedyś sobie nie załatwić (do łykania dorety z paracetamolem - przyp. red. ). Bo jest też świetny na odbudowę mózgu - Ludzie piszą że spada im tolerancja na emę do 0 po kilku tygodniach stosowania."

Dyskusja była co prawda o dopuszczalnej ilości paracetamolu, jaką można przyjąć bez zlądowania na toksy, ale pomyślałem o tym temacie i faktycznych właściwościach neuro-regeneracyjnych w.w. subst.
Może komuś się przyda ta informacja; @KapitanBoo NAC jest legalna w polsce jako suplement, nawet w ACC optimie można se wrzucać i mózg Ci baaardzo podziękuje. Psychonauci anglojęzyczni chwalą sobie niezwykle, może Ciebie też to uspokoi i pozwoli przekaźnikom się opamiętać.

Źródło:
https://www.reddit.com/r/MDMA/comments/ ... magic_pt5/
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2020 przez Miki12, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: scalam
  • 79 / / 0
@Wildkid dzięki za informację. Czyli ten NAC występuje w paracetamolu? Bo nie do końca to zrozumiałem. Czy raczej należy go łykać z paracetamolem?

Aktualizuję wątek. Na chwilę obecną praktycznie nic mi nie dolega poza tylko problemami ze snem. Staram się nie używać żadnych poważniejszych usypiaczy póki co. Ogólnie śpię ale sen jest krótki. Np. 3 godziny i się przebudzę. Potem staram się mulić dalej i pewnie coś tam zasypiam. Ale to już jest sen bardziej przerywany. Najlepsze samopoczucie mam w nocy jak jestem w pracy. To i humor dopisuje. Czy to jeszcze może być objaw zaniżonego poziomu serotoniny?
  • 563 / 104 / 0
maybee, tak ciezko okreslic ale powiem Ci ze czasem nci nie zostaje uszkodzone a zabruzone , jak sie wytraci biochemie z rownowagi to potem cyrki sie dzieja ale wkoncu dochodzi mozg do siebie
  • 43 / 1 / 0
@KapitanBoo nie, nie :) NAC używa się przy zatruciu paracetamolem albo można go zjeść jak się np. chce wdupcyć pakę antidolu (kodeina + paracetamol) bez wyciągania paracetamolu chemicznie, ale nie o to mi chodziło w moim poście.
NAC może się okazać bardzo pomocny i polecam Ci nawet kupić sobie ACC Optima i pić sobie. Tam masz właściwie sam NAC, powinien Tobie pomóc się uregulować z tą straconą serotoninką.
Mam nadzieję, że teraz bardziej zrozumiale nakreśliłem clue ;)
  • 79 / / 0
Dobra, jestem już po ekg i wszystko jest cacy. Po przeczytaniu ton informacji stwierdzam że to co mnie spotkało to "depresja endogenna" Wszystko na to wskazuje, a czynnikiem dominującym u mnie jest problem z zasypianiem jak i też szybkie wybudzanie. Czyli na moje oko jeszcze poziomowy neuroprzekaźników są zachwiane. Kupiłem dziś melatonine 5mg, ale nie wiem czy coś ona pomorze. Powiedźcie mi, czy stosowaliście u siebie w dochodzeniu do normalności jakieś leki typu SSRI? Bo chyba nie warto w to się pakować, co?
  • 79 / / 0
@Wildkid możesz jeszcze raz wkleić tego linka co podałeś? Bo ten nie działa.
  • 43 / 1 / 0
Po SSRI jeszcze bardziej nie bedziesz spal. Rok bylem na citalopramie i bez lekow nie szlo zasnac, teraz miesiac na sertralinie i spie max 3h dziennie dopoki sie nie nafaszeruje benzo.
  • 79 / / 0
@Wildkid możesz powiedzieć skąd takie problemy u Ciebie? Też po emce czy raczej ostre balangi?
  • 79 / / 0
Aktualizuję wątek, sytuacja cały czas bez zmian. Praktycznie problem tylko ze snem. O ile po pracy jestem w stanie szybko zasnąć, to niestety budzę się po 2 - 3 godzinach. @Miki12 , @eiffel65 , @Opomary mieliście u siebie podobne objawy?
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.